Hlavní obsah

Berlusconiho exmanželka musí vrátit výživné, podle soudu se dokáže uživit sama

Berlusconiho exmanželka musí vrátit výživnéVideo: AP

 

Reklama

Až 1,5 miliardy korun poputuje zpátky na účet expremiéra Silvio Berlusconiho. Majetek jeho exmanželky Lariové je podle milánského soudu dostatečný.

Článek

Veronica Lariová bude muset svému bývalému choti a italskému expremiérovi Silvio Berlusconimu vrátit 60 milionů eur (1,5 miliardy Kč), které od něj inkasovala jako výživné od rozvodu v roce 2014. Rozhodl o tom dnes milánský odvolací soud, na který se Berlusconi kvůli vyměřenému výživnému obrátil.

Původně měl Lariové platit měsíčně tři miliony eur výživného, soud ale toto rozhodnutí později změnil a stanovil, že jí má vyplácet každý měsíc 1,4 milionu.

Dnes soud rozhodl, že mediální magnát nemusí platit nic, protože jeho bývalá žena je dostatečně bohatá a dokáže se uživit sama. Její majetek je stanoven na 16 milionů eur a navíc vlastní rodinné šperky a dům.

Letos v květnu ale kasační soud stanovil, že Berlusconi platit musí, a to na základě odůvodnění, že je třeba, aby Lariové zajistil stejnou životní úroveň jako v době manželství.

Lariové je 61 let a o rozvod požádala v roce 2009. V dopise určeném novinám napsala, že „nemůže zůstat s mužem, který se stýká s nezletilými”. Vzali se v roce 1990 a mají spolu tři děti.

Berlusconi byl v roce 2013 odsouzen k sedmiletému vězení za pohlavní styk s Karimou Mahrúgovou zvanou Ruby v době, kdy byla nezletilá. O dva roky později ho odvolací soud viny zprostil. Stále nicméně trvá proces, v němž je viněn z uplácení svědků.

Reklama

Související témata:

Doporučované