Hlavní obsah

Bez pandemie by 3D tištěné cello na míru nevzniklo, tvrdí vývojáři

Foto: Miloš Čermák, Seznam Zprávy

Dynamika dvou otců-zakladatelů firmě jednoznačně prospívá, pochvaluje si dvojice podnikatelů.

Reklama

Článek

Jan Tobolík a Ondřej Kratochvíl jsou zakladatelé a jednatelé přerovské firmy Sensio. S projektem myCello, který má i mezinárodní úspěch, letos bodovali v soutěži Nápad roku.

Ten první je ajťák s diplomem z brněnské VUT, ten druhý pochází z muzikantské rodiny a je virtuos ve hře na cello.

Firmu původně založili jako čistě softwarovou, byť určitý přesah do múzické sféry měla. Její vlajkovou lodí se stal software pro Základní umělecké školy. Nedávno se k němu ale ještě přidal hardware – konkrétně cello na míru, vyrobené metodou 3D tisku.

Poznal jsem oba muže jako porotce soutěže Nápad roku. Byli mými favority, to snad můžu prozradit, a nakonec si odnesli skvělé páté místo z více než 130 přihlášených projektů.

Přeju příjemný poslech, protože to je ostatně to, oč u hudebních nástrojů běží.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za deset let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované