Hlavní obsah

Bezdomovec, šéf stomatologů a rektor ČVUT: Jak se změnily životy tří z nás

Záhady Josefa Klímy z 26. 3. 2020: jak koronavirus převrátil život vzhůru nohama rektorovi ČVUT, šéfovi stomatologů a bezdomovci?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Koronavirová epidemie převrátila život každému. Co přesně dnes zažívají Vojtěch Petráček z Českého vysokého učení technického, stomatolog Roman Šmucler a Jiří Ciganík, který je bez domova?

Článek

Tři portréty představují v nové životní situaci prezidenta České stomatologické komory Romana Šmuclera, rektora ČVUT Vojtěcha Petráčka a bezdomovce Jiřího Ciganíka.

Bývalý populární moderátor TV Nova Roman Šmucler zasvětil poslední léta zcela stomatologii a budování klinik Asklepion v několika českých městech.

„Bohužel jste mě zastihli ve špatné době,“ říká v pražské pobočce této firmy. „Právě podepisuji výpovědi. Karlovy Vary i Mariánské Lázně už ukončily činnost, mě snad někdo vezme jako zubaře za dvacet tisíc hrubého měsíčně,“ smutně žertuje.

Rektor ČVUT nás provádí opuštěnými chodbami fakulty, která jindy překypuje studentským životem. Sám má pracovní stůl plný nových prototypů ochranných masek, které vyvíjí. Je tu i rozstříhaný kuchyňský cedník manželky. „Ten mi posloužil jako materiál pro nový druh filtru,“ směje se rektor.

„Vy se nebojíte, že se nakazíte?“ ptáme se bezdomovce Jiřího Ciganíka. „Ne,“ kroutí hlavou. „Jestli to chytím, tak nebudu žít v tom hnusu. Pořádně se namažu a půjdu se oběsit!“

Co si tito tři muži myslí o tom, jak krizi zvládá stát? Co by se podle nich mělo dělat? Co si myslí o budoucnosti?

Dozvíte se v úvodním videu. Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované