Hlavní obsah

Bezdomovec zažaloval pár, který pro něj ve veřejné sbírce vybral v přepočtu devět milionů korun

Foto: Shutterstock.com

Johnny Bobbitt žaluje Marka D’Amica a Kate McClureovou o necelých 200 000 dolarů.

Reklama

Americký bezdomovec Johnny Bobbitt zažaloval pár, který pro něj ve veřejné sbírce vybral v přepočtu téměř devět milionů korun. Podle Bobbitta si dvojice skoro polovinu peněz nechala nakonec pro sebe. Pár se hájí tím, že by muž bez domova peníze utratil za drogy.

Článek

Bezdomovec Johnny Bobbitt zažaloval pár, který pro něj pomocí serveru GoFundMe vybral 400 000 dolarů (asi 9 milionů korun) ve veřejné sbírce. Bobbitt je zřejmě nejznámějším americkým bezdomovcem. Jeho příběh před dvěma lety obletěl svět, Bobbitt se dostal do vysílání pořadu Good Morning America a rozhovor s ním dělala například i BBC. O chystaném soudním procesu informovala agentura Associated Press.

V listopadu před dvěma lety pomohl bezdomovec Johnny Bobbitt ženě, které došel benzin na předměstí Filadelfie. Mladá žena u sebe neměla žádné peníze. Bobbitt neváhal a Kate McClureové koupil za posledních dvacet dolarů, jež měl, kanystr paliva, pro které došel několik ulic k nejbližší benzinové stanici.

McClureová se zachovala čestně, později mu peníze vrátila a se svým partnerem Markem D’Amicem začala muže bez domova pravidelně vídat. Nosili mu jídlo nebo drobné peníze. Dokonce zorganizovali sbírku na internetovém serveru GoFundMe, ve které 14 000 dárců věnovalo více než 400 000 dolarů na Bobbittovu podporu.

Podle páru utratí bezdomovec peníze za drogy

Zprvu pohádkový příběh má nečekanou zápletku. Johnny Bobbitt žaluje Marka D’Amica a Kate McClureovou o necelých 200 000 dolarů, které mu odmítli vydat. Pár se hájí tím, že bezdomovec Bobbitt polovinu peněz utratil, aniž by si dokázal udržet trvalé bydlení nebo alespoň obytné auto.

Mark D’Amico tvrdí, že Bobbitt dokázal utratit 25 000 dolarů ve dvou týdnech, a to pouze za drogy. Další peníze šly na splácení dluhů nebo příbuzným. Pokud by muži bez domova zbylých necelých 200 000 dolarů předali, podle D’Amica by se „prostě ufetoval k smrti“.

Partner Kate McClureové a bývalý Bobbittův přítel se dokonce nechal slyšet, že radši peníze spálí, než aby je bezdomovci předal.

Bobbittův právník Christopher Fallon pro noviny The Philadelphia Inquirer uvedl, že nezbývá jiné řešení, než vymoci peníze soudně. První slyšení má proběhnout už ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Doporučované