Hlavní obsah

Bezos vede žebříček filantropů. Na charitu dal dvě miliardy

Jeff Bezos je nejštědřější Američan. Na charitu dal dvě miliardy.Video: Jana Lipská, AP

 

Reklama

Nejbohatší muž světa a majitel Amazonu Jeff Bezos se v roce 2018 dostal na první místo v žebříčku top 50 amerických filantropů. Svým příspěvkem dvou miliard dolarů na charitu předčil Billa Gatese nebo Michaela Bloomberga.

Článek

Bezos na dobročinné účely přispívá prostřednictvím svého fondu Bezos Day One Fund. Ten založila jeho manželka, se kterou se nyní rozvádí, uvádí The Guardian.

Podle webové stránky Bezosovy nadace peníze směřují na podporu existujících neziskových organizací, které se věnují bezdomovectví a chudobě. Dále také na financování předškolního vzdělávání v komunitách s nízkým příjmem. Druhým nejštědřejším Američanem je bývalý starosta New Yorku a mediální magnát Michael Bloomberg, na třetím místě skončili manželé Omidyarovi, jejichž zisky pramení z internetové aukční síně eBay.

Miliardář a zakladatel společnosti Amazon Jeff Bezos tvrdí, že mu majitel bulvárního plátku National Enquirer vyhrožoval.

The Guardian připomíná, že Bezos v minulých letech nebyl výrazným dárcem financí na charitu. Dříve řekl, že hodlá svůj majetek investovat zejména do své společnosti Blue Origin. Ta má ambici nabízet vesmírné lety pro veřejnost, dopravovat náklad na oběžnou dráhu a celkově zlevnit cesty do vesmíru.

Reklama

Související témata:

Doporučované