Hlavní obsah

Bezpečně do průmyslové zóny. Žebrák a Tlustici spojí cyklostezka

Foto: Unsplash

Na kole za poznáním i do práce.

Reklama

Bezmála osm milionů korun si vyžádá stavba cyklostezky mezi Žebrákem a Tlusticí. Nebude sloužit jen turistům, využijí ji rovněž pracovníci firem v místní průmyslové zóně pro bezpečnou cestu do práce.

Článek

Stavba nové cyklostezky by měla být dlouhá 1,156 kilometru a směrem do Žebráku bude napojena na stávající silnici po dostavbě obchvatu.

Kopíruje trasu stávající lesní cesty a dále severní hranici průmyslové zóny Žebrák. „Stezka povede jihovýchodně od zástavby města Žebrák, přibližně 1,5 kilometru od náměstí. Povede po pravém břehu údolí Stroupinského potoka a bude široká tři metry,“ upřesnil radní pro dopravu František Petrtýl. Stezka je navržená jako netuhá o tloušťce 0,35 metru a bude krytá asfaltovým betonem. V místě křížení s vedením plynovodu bude asfalt nahrazen dlážděným krytem.

„Stezka, která by měla navázat na stezku Po stopách českých králů, vedoucí z Točníku, bude rovněž sloužit pro bezpečnou cestu zaměstnanců do tamní průmyslové zóny,“ doplnil Petrtýl. Stavět by se mělo od září do listopadu letošního roku.

Reklama

Související témata:
František Petrtýl

Doporučované