Hlavní obsah

Bezpečnost na Colours of Ostrava hlídá 160 policistů. Přesto už zmizelo pár mobilů

Zloději využívají nepozornosti návštěvníků a vytahují věci z batohů na zádech.Video: Petra Obrusníková

 

Reklama

Už třetí den se areálem Dolních Vítkovic v Ostravě nese hudba a dobrá nálada. Festival Colours of Ostrava pokračuje bez závažnějších činů i díky 160 policistům, kteří na akci dohlížejí. Bez menších incidentů se festival přesto neobešel.

Článek

Policisté vyšetřují už devět trestných činů, hlavně krádeže mobilů a vykradená auta. „V souvislosti s touto akcí jsme začali prověřovat hlavně krádeže. Pachatelé využívají nepozornosti poškozených. Jednalo se o krádeže mobilních telefonů z batohů či kapes nebo i dalších věcí odložených v zaparkovaných autech,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

„V podstatě od zahájení festivalu dochází k těmto krádežím. To znamená, že v tuto chvíli mohu konstatovat, že řádově se jedná o zhruba deset skutků a většinou se jedná o majetkové protiprávní jednání,“ sdělila Holčáková. Mluvčí policie Moravskoslezského kraje zároveň dodala, že pachatele stále ještě stíhají. „Zatím shromažďujeme informace k možným podezřelým osobám.“

Festival ale není jen o hudbě. Diskuzní fórum Meltingpot zve na významné řečníky z celého světa i Česka, vystupují na něm přední čeští herci se svými divadelními představeními a rozliční umělci pořádají workshopy. Multižánrový festival potrvá do soboty. Zakončí jej norský producent Kygo, který chystá pyrotechnickou show.

Reklama

Doporučované