Hlavní obsah

Bezstarostné letní festivaly? Podívejte se, jak zloději vykrádají stany, ve kterých spí lidé

Kamery zachytily zloděje na Sázavafestu.Video: Policie ČR

 

Reklama

Na Sázavafestu, kam o víkendu dorazily desítky tisíc lidí, museli policisté řešit vloupání do několika stanů. Zloději kradli i ve stanech, v nichž v tu chvíli spali lidé. Podívejte se na policejní záběry.

Článek

„Na základě záběrů kamerového systému policejního monitorovacího vozidla, které bylo zaměřeno na stanové městečko, byly zjištěny dvě podezřelé osoby, které se nacházely mezi postavenými stany,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Zloději se podle ní pohybovali v okolí stanů a pak se do několika z nich vloupali. „Na místo byly okamžitě vyslány policejní hlídky. Zadrželi dva podezřelé muže ve věku 24 let a 29 let. Při jejich zadržení policisté použili donucovací prostředky – hmaty, chvaty a pouta,“ dodala Čírtková.

Kriminalistům se podařilo prokázat, že dvojice postupně vnikla do pěti stanů. Do stanu zloději vnikli i přesto, že uvnitř spali návštěvníci festivalu.

Kriminalisté vedli zkrácené přípravné řízení a oběma mužům ještě tentýž den sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže vloupáním. Dvojice pachatelů ještě o víkendu stanula před okresním soudem v Havlíčkově Brodě. Oba muže uznal vinnými a odsoudil je k trestu odnětí svobody v trvání devíti měsíců s podmínečným odkladem na dva roky a k vyhoštění z území České republiky na dobu čtyř let.

Reklama

Související témata:

Doporučované