Hlavní obsah

Biatlonistou roku je Michal Krčmář

Michal Krčmář.

Reklama

Stříbrný medailista z olympiády v Pchjongčchangu, Michal Krčmář, zvítězil v anketě Biatlonista roku.

Článek

V anketě Biatlonista roku zvítězil Michal Krčmář. Sedmadvacetiletý biatlonista získal ve sprintu na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu stříbrnou medaili. V individuálním závodě na 20 kilometrů přidal ještě jedno umístění v první desítce, skončil sedmý.

Právě olympiáda byla pro Krčmáře vrcholem sezony. Ve světovém poháru se na pódiové umístění neprobojoval. Nejlepším umístěním pro něj bylo páté místo z individuálního závodu z Ruhpoldingu. Do desítky se vešel ještě třikrát a v celkovém pořadí skončil na 29. příčce.

Krčmář v anketě Biatlonista roku přerušil nadvládu svých reprezentačních kolegyň, která trvala tři roky. V roce 2015 zvítězila Veronika Vítková a v následujících dvou letech dominovala Gabriela Koukalová. Dosud posledním mužem, který anketu ovládl, byl před čtyřmi lety Ondřej Moravec.

Největší konkurentkou v anketě byla pro Michala Krčmáře v letošním ročníku Veronika Vítková. Devětadvacetiletá česká biatlonistka získala na olympiádě bronzovou medaili. Ve světovém poháru skončila devátá, třikrát brala v závodech bronz.

Reklama

Doporučované