Hlavní obsah

Bílé Vánoce opět nepřijdou. Teploty budou nadprůměrné až do konce roku

Předpověď počasí Petra Dvořáka: Letošní Vánoce budou na blátě.

 

Reklama

Meteorolog Petr Dvořák přináší předpověď počasí na příští týden. Tato zima podle něj zůstane i do konce roku nadprůměrně teplá.

Článek

Ve svém novém videoblogu meteorolog Petr Dvořák uvádí, jaké počasí nás čeká příští týden. Milovníci zasněžených Vánoc asi budou zklamáni. Předpovědi totiž naznačují, že teploty i nadále zůstanou nadprůměrně teplé.

Podle Dvořáka bude počasí příští týden velmi rozkolísané. Můžeme očekávat mlhu, déšť i sníh.

V první části týdne má být méně oblačnosti. Přes den bude spíše polojasno, někde až skoro jasno. Teploměry naměří kolem dvou až tří stupňů. V noci se teploty budou pohybovat běžně od minus tří stupňů Celsia až k nule. Na některých místech mohou však dosáhnout až minus osmi stupňů.

Ve středu se začne počasí kazit. Bude více oblačnosti a ve čtvrtek a v pátek se budou ve velkém množství tvořit dešťové srážky. Ve větších nadmořských výškách se mohou objevit i srážky sněhové. Nejen řidiči by si tedy měli dát pozor na hrozící ledovku.

Vánoce na blátě

Víkend bude oblačný, poměrně však teplý. Denní teploty budou kolem pěti šesti stupňů, na Štědrý den se mohou vyšplhat až k sedmi stupňům nad nulou. Dvořák tedy předvídá, že jak poslední léta bývá zvykem, i letošní Vánoce budou na blátě.

Jaké bude počasí po Vánocích, je zatím nejisté. Pravděpodobně se ale teploty budou držet nad nulou až do konce roku.

Reklama

Doporučované