Hlavní obsah

Billa Gatese mám rád jako člověka, říká bývalý šéf českého Microsoftu

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

V devadesátých letech byla střední a východní Evropa z hlediska IT korporací testovacím prostorem. Měli jsme svobodu a příležitosti, říká v podcastu Jiří Devát.

Reklama

Článek

Jiří Devát patří k silné generaci byznysmenů, kteří kariéru začali v devadesátých letech. Šest let byl šéfem české a slovenské pobočky společnosti Microsoft, v době, kdy tahle firma byla jednou z nejsilnějších korporací světa.

Tři roky působil ve vedení Českých aerolinií, v transformačním managementu, který přišel po Jaroslavu Tvrdíkovi. A byla to zajímavá éra a hlavně zkušenost. Do třetice byl, na prahu čtyřicítky, jmenován šéfem české pobočky dalšího nadnárodního gigantu: společnosti Cisco.

Následovalo několik let hledání, menších projektů anebo třeba čaje matcha. Působil ve firmě, která ho dováží z Japonska. A přinesl si ho v termosce i do studia.

Host 99. epizody Jednoho procenta má devítku v erbu. Jiřímu Devátovi se totiž v byznysu přezdívá G9. Jeden z nejúspěšnějších českých manažerů a partner ve společnosti IdeaSense v podcastu mluví o tom, jaké bylo pracovat s Billem Gatesem, v čem byla síla Steva Ballmera a zda i on zbohatl na akciích Microsoftu. Nebo o tom, s jakými pocity sedá do letadla ČSA a že má rád čaj matcha a miluje svou ženu, která umí objevovat krásu okamžiku.

Jaké jsou podle Jiřího Deváta technologie, které změní svět? Těší se na to, až za něj bude rozhodovat jeho digitální dvojče zbavené emocí a vybavené algoritmem hledajícím perfektní řešení? To se dozvíte v 99. epizodě podcastu jedno procento. Pusťte si ji v přehrávači nahoře.

Reklama

Doporučované