Hlavní obsah

Bílý dům má novou tiskovou mluvčí. Sandersovou nahradí Grishamová

Bílý dům má novou tiskovou mluvčí. Sandersovou nahradí Grishamová.Video: Eva Soukeníková, AFP, AP, Reuters

 

Reklama

Bílý dům bude mít novou tiskovou mluvčí. Oznámila to manželka prezidenta Trumpa Melanie. Stane se jí dosavadní tajemnice první dámy Stephanie Grishamová. Nahradí Sarah Sandersovou, která minulý týden oznámila svou rezignaci.

Článek

Melanie Trumpová v úterý novinářům oznámila, kdo převezme tiskové oddělení Bílého domu po Sarah Sandersové. Mluvčí se stane Stephanie Grishamová, dvaačtyřicetiletá republikánka z Arizony. Grishamová působila jako vedoucí komunikačního oddělení první dámy a pomáhala i s prezidentskou kampaní. Pracovala i jako zástupkyně prezidentského mluvčího Spicera, který byl ve funkci v roce 2017.

Americká první dáma oznámení rozvedla ve svém tweetu: „S radostí oznamují, že Stephanie Grishamová bude tiskovou mluvčí! Je s námi už od roku 2015. Nevím o lepším člověku, který by lépe sloužil administrativě a naší zemi.”

Jmenování nového tiskového mluvčího spěchalo i kvůli summitu G20 v japonské Ósace, do jehož týmu se Grishamová přidá. Kdy se však zapojí do denního informování novinářů v Bílém domě, podle agentury Reuters zatím není jasné.

Mezi možné kandidáty patřil i Hogan Gidley, zástupce tiskového mluvčí. Už stihl Grishamové poblahopřát na svém Twitteru: „Skvělá zpráva! Jsem moc pyšný a poctěný, že moje dobrá přítelkyně Stephanie Grishamová bude v našem týmu.”

Sarah Sandersová, která minulý týden z postu rezignovala, se vrací do svého domovského Arkansasu, kde se podle amerických médií s podporou prezidenta pokusí získat post guvernérky. Její otec Mike Huckabee tento úřad zastával v letech 1996 až 2007. V letech 2008 a 2016 Huckabee neúspěšně usiloval o republikánskou nominaci do boje o Bílý dům.

Reklama

Doporučované