Hlavní obsah

Krnáčová vysvětluje, co je to smart city a jak funguje chytrý odpadkový koš

„On ten odpadkový koš stlačí odpad a současně ho jako nějakým způsobem - tím solárem - ještě víc zpracovává.“Video: Spěváčková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Primátorka Adriana Krnáčová vysvětluje, proč Praha není chytrá. A říká, že v případě zavedení přímé volby starostů by kandidovala znovu.

Článek

Adriana Krnáčová říká, že když už neobhajuje post pražské primátorky v podzimních komunálních volbách, může konečně říkat pravdu.

Tak jsme ji vzali za slovo a zeptali se na řadu věcí: Smart city, Andreje Babiše, používání sprostých slov i na to, proč se jí na magistrátu tolik nedařilo.

„Chytré město nevytvoříte za dva roky,“ říká končící primátorka Krnáčová. „Všechno záleží na datové platformě, na schopnosti jednotlivých společností spolupracovat. Některé společnosti nemají zájem na odevzdávání dat jiným, to je takový nešvar, jde to strašně pomalu.“

„Nechceme sledovat lidi, ale kvalitu ovzduší, situaci v dopravě. Nás nezajímá, kde se pohybují jednotliví lidé, ale kde se shlukují, kde je větší koncentrace, abychom tam třeba dali víc odpadkových košů,“ říká Krnáčová.

Podívejte se v úvodním videu na část pořadu Televize Seznam Sněmovní 4. Jak naladit Televizi Seznam, se dozvíte zde.

Reklama

Doporučované