Hlavní obsah

Bitcoin propadl na 10 tisíc dolarů, od prosince ztratil polovinu hodnoty

Poprvé od prosince klesla hodnota bitcoinu na 10 tisíc dolarů.

 

Reklama

Důvodem poklesu ceny bitcoinu jsou obavy z negativního postoje regulačních úřadů ke kryptoměnám. Zakázat je chtějí například v Jižní Koreji.

Článek

Cena digitální měny bitcoin ve středu na burze Bitstamp poprvé od 1. prosince klesla na 10 tisíc dolarů (přibližně 208 tisíc Kč). Bitcoin tak od prosincového výstupu na rekord v blízkosti 20 tisíc dolarů ztratil zhruba polovinu hodnoty.

Za poklesem stojí obavy z negativního postoje regulačních úřadů ke kryptoměnám. Jižní Korea minulý týden oznámila, že hodlá obchodování s kryptoměnami zakázat. O potřebě omezit toto obchodování se hovoří i v dalších zemích, například v Japonsku a Číně.

„Na trhu je hodně paniky,“ uvedl Charles Hayter, zakladatel platformy CryptoCompare sledující vývoj na trzích s kryptoměnami. „Panuje tady větší nejistota kolem regulace,“ řekl podle agentury Reuters.

Bitcoin po sestupu na 10 tisíc dolarů část ztrát smazal. Krátce před druhou odpolední středoevropského času se na burze Bitstamp prodával za zhruba 10 600 dolarů, proti úterý tak ztrácel přibližně sedm procent.

Bitcoin vznikl v roce 2009 jako alternativa oficiálních měn a během let se prosadil jako přední kybernetická měna světa. Loni zažil prudký růst, který vedl k obavám z cenové bubliny.

Reklama

Související témata:

Doporučované