Hlavní obsah

Bitvu o finále Fed Cupu zahájí Kvitová. Plíškovou čeká bývalá světová jednička

České tenistky se ve Fed Cupu střetnou s Němkami.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

České tenistky o víkendu zabojují o postup do finále Fed Cupu. Přidá letos tým Petra Pály už šestý triumf za posledních osm let?

Článek

Semifinále Fed Cupu zahájí ve Stuttgartu duel domácí jedničky Julii Görgesové s Petrou Kvitovou. Hned po nich vyzve na antuce bývalá světová jednička Karolína Plíšková další bývalou nejlepší tenistku světa Angelique Kerberovou.

Pokud Češky postoupí, tak si v listopadu zahrají finále na domácí půdě. S dalšími semifinalisty Francií i s USA totiž české tenistky hrály naposled venku. Češky se z posledního triumfu radovaly v roce 2016, minulý rok vyhrály právě Američanky.

„Bude to jeden z nejtěžších zápasů vůbec. Ale stejné to bylo proti Německu už v minulosti. Ve Stuttgartu mají obě reprezentace to nejlepší, očekávám vyrovnané a skvělé zápasy. Doufám, že budeme v neděli slavit titul,“ řekl na tiskové konferenci po losu kapitán Petr Pála.

V neděli dojde na souboj jedniček Görgesové s Plíškovou a také dvojek Kerberové s Kvitovou. Pokud bude stav vyrovnaný, rozhodne až čtyřhra, do které by mohly nastoupit na obou stranách i další nominované tenistky. „Pro čtyřhru máme vymyšlené tři varianty,“ vysvětlil na závěr Pála, který má v týmu ještě Barboru Strýcovou s Kateřinou Siniakovou.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované