Hlavní obsah

Bizár a šaráda v banánové republice, píší o dění kolem prezidenta čtenáři

Foto: Seznam Zprávy

Čtenáři diskutují o chaotické situaci kolem hospitalizovaného prezidenta.

Reklama

Nejasnosti kolem zdravotního stavu prezidenta Miloše Zemana, pochybnosti o schopnosti vykonávat úřad, rozporuplná vyjádření jeho spolupracovníků a Ústřední vojenské nemocnice. Jak vidí poslední události kolem hlavy státu čtenáři?

Článek

Redakce Seznam Zpráv vybrala do Fóra čtenářů nejzajímavější názory z diskuze u série článků popisujících dění kolem hospitalizovaného prezidenta České republiky.

Radomír Matějovský: Je fascinující sledovat, kam až zajdou, člověk by nevěřil, že je tohle u nás možné. Babiš dá člověku s nemocnými játry koňak, ten samý člověk jede na plánovanou hospitalizaci nejlepší sanitou v zemi s rozsvícenými majáky, kde usne tak, že ho neprobudí ani nemocniční zřízenec, pak si následně objedná buchty a klobásu, cituje německého klasika návštěvě, kterou lékař nepovolil, a ta samá návštěva se pak chlubí prapodivně podepsaným dokumentem. Do toho manželka s dcerou oblečené jak na vesnický pohřeb, žádají o čas a soucit projevem psaným na papír. Prostě bizár.

Antonín Sykala: Dělal jsem v nemocnici a je mi divné, že na JIP nebo ARO odděleních není přítomen personál? Tam musí byt personál 24 hodin denně. Standardní je, že ošetřující personál je uprostřed místnosti a lůžka jsou podél obvodu stěn, aby viděl na všechny pacienty a měl to stejně daleko.

Petr Šikýř: Tyhle okolnosti, jak neprověřený kancléř prezidenta republiky pašuje na tajňačku předsedu PS za nemocným prezidentem do nemocnice, jak potom nemocnice dementuje vyjádření kancléře o stavu prezidenta a další taškařice s nesrovnalostmi podpisu, to kdybych četl ve zprávách z nějaké banánové republiky, tak bych moc pochyboval, zda je to vůbec možné. Ale vítejte v realitě ČR.

Jiří Trantina: JIP je uzavřené oddělení, kam vás musí někdo ze zdravotnického personálu vpustit. Jinak se tam asi nedostanete. Těžko by Mynář s Vondráčkem prošli zavřenými dveřmi.

Miroslav Šilhavý: Považuji to za šarádu. Samozřejmě jak Mynář, tak Babiš, tak Vondráček, tak i ostatní vědí, že kdykoliv o samotě (údajně) navštíví prezidenta a přinesou tu informace o tom, koho pověří sestavením vlády, jindy podpis na listině, že se vždy zvedne vlna pochybností. Kdyby jim chtěli předejít, celé by se to řešilo jinak - např. za přítomnosti někoho nestranného, případně i před kamerou, neřku-li se zveřejněním informací od lékařů bez zamknutých úst. Jediné vysvětlení, které mě napadá, že jim tato situace vyhovuje. Lidé se zabývají půtkami o zdraví prezidenta a nesoustředí se na nic jiného.

Fórum čtenářů

Redakce Seznam Zpráv vybírá nejzajímavější příspěvky z diskuze čtenářů (některé mohou být redakčně kráceny). Zajímají nás vaše názory na aktuální témata a vážíme si diskutérů, kteří debatují slušně, k věci a dodržují kodex diskuzí SZ.

J. Tumová: Jsem obyčejný smrtelník, v září jsem ležela na JIP jedné nemocnice, a když chtěl syn za mnou přijít, musel zazvonit na zamčené dveře a po prověření, kdo je a za kým jde, byl teprve vpuštěn na oddělení. Samozřejmě očkovaný, rouška a hygienický nemocniční oděv. To asi v ÚVN neexistuje.

Jaromír Voborník: Události posledních dnů jasně ukazují, že je nejvyšší čas to trapné mafiánské divadlo rázně ukončit.

Reklama

Doporučované