Hlavní obsah

Bizarní tribuny v Jekatěrinburgu jdou i s Damkovou do akce. Pořadatelé na ně pustí jen Rusy

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dočasná tribuna jako by vyjížděla ze stadionu Uralu.Video: David Janeczek, AP

 

Reklama

Na souboj Uruguaye a Egypta je připraven stadion v Jekatěrinburgu vybavený neuvěřitelnými tribunami.

Článek

Ze všeho nejvíc připomínají příběhy bláznivého fiktivního městečka Kocourkova. Ale dočasné tribuny stadionu v Jekatěrinburgu jsou zcela reálné a dnes z nich budou fanoušci sledovat zápas fotbalového mistrovství světa mezi Egyptem a Uruguayí.

Vypadá, jako by ze stadionu vyjížděly. Místa na nich každopádně nejsou zakrytá střechou.

Foto: Profimedia.cz

Stadion v Jekatěrinburgu a jeho pozoruhodné tribuny za brankami.

Proč je postavili takhle? Inu, stadion místního FK Ural nesplňoval kritéria FIFA co do požadované minimální kapacity 35 000 sedaček. Tak v Jekatěrinburgu, někdejším Sverdlovsku, vymysleli a zrealizovali tyhle dočasné „přilepeniny“, obě s kapacitou 6000 míst, které prý po MS zase zmizí.

Výhled z horních řad je poněkud limitovaný, na protější stranu hlediště z nich nedohlédnete. Každopádně už bylo rozhodnuto, že na tyto tribuny se budou prodávat vstupenky jen ruským, nikoli zahraničním příznivcům.

Reportér agentury Reuters už se nicméně na tribunu vydal a vyjádřil se, že se mu pěkně klepaly nohy. Výhled je prý parádní, ale žádné velké oslavy gólu by tady nedoporučoval.

Prohlédněte si jeho video uvnitř tweetu:

Rusům by prý ani tolik nevadilo, kdyby na ně sprchlo. „Jsme uralští lidé, víme, jak to tady chodí,“ glosoval situaci Leonid Rapoport, ministr sportu Sverdlovské oblasti.

Na výkony rozhodčích v zápasech hraných v Jekatěrinburgu bude jako delegát FIFA dohlížet Dagmar Damková. Kromě dnešního klání týmů Luise Suáreze a Mohamada Salaha se tu uskuteční i duely Francie-Peru, Japonsko-Senegal a Mexiko-Švédsko.

A co od šampionátu čeká český trenér František Straka?

Video: Seznam

Reklama

Doporučované