Hlavní obsah

Blesk udeřil do kostela a zapálil ho. Hasiči ho už nedokázali zachránit

Baptistický kostel vyhořel po zásahu bleskem.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

V americkém státě Massachusetts udeřil do kostela blesk, který ho zapálil. Podle vyjádření hasičů nebylo možné stavbu zachránit. Při neštěstí nebyl nikdo zraněn.

Článek

Hasiči z Massachusetts se snažili v úterý večer uhasit požár baptistického kostela. Požár kostela nedaleko Bostonu byl podle místních médií s odvoláním na místní hasičský sbor způsoben úderem blesku.

To potvrzují i církevní reprezentanti, kteří na webové stránky kostela napsali: „Zatímco jsme přišli o naši historickou budovu poté, co do ní udeřil blesk, děkujeme Ježíši za to, že všechny z naší komunity ochránil.“

I když se kostel nepodařilo zachránit a došlo k jeho celkovému vyhoření, církev poděkovala i zasahujícím hasičům. „Také děkujeme za podporu, kterou dostáváme z naší komunity,“ ocenili na sociálních sítích vlnu solidarity.

Kostel byl starý sto padesát let, jeho prostory využívaly i dobrovolnické spolky a školka. „Ten kostel tu byl odjakživa a já ho miluji, zrovna mu udělali novou střechu… Je to smutné, některé lidi z naší ulice to rozplakalo,“ řekl Matt French serveru Boston 25 News.

Reklama

Související témata:

Doporučované