Hlavní obsah

Blíží se konec zlaté éry UFC? Zápasníci hrozí kvůli nadržování McGregorovi odchodem

Foto: Profimedia.cz

Chabíb Nurmagomedov hrozí, že odejde z UFC.

Reklama

Nejen novopečený šampion lehké váhy Chabíb Nurmagomedov dělá vrásky na čele prezidentovi UFC Danu Whiteovi. Odchod zvažuje i jiný velikán.

Článek

První okamžiky po ukončení hlavního zápasu galavečera UFC 229 mezi Chabíbem Nurmagomedovem a Conorem McGregorem by se daly shrnout slovy „Oh, no!” Ostatně ta také pronesl prezident UFC Dana White, když viděl nového šampiona lehké váhy přeskakovat klec.

Svět oblétly záběry pozápasové bitky a titulky všech článků popisovaly první říjnovou sobotu jako „nejčernější den UFC”. Po pár dnech, kdy celý svět ukázal hlad po odvetě Rusa s Irem jsme ale četli známá marketingová pořekadla říkající, že „špatná reklama neexistuje”.

Teď, týden „poté”, je ale možná zase všechno jinak. Nurmagomedov hrozí Whiteovi odchodem z UFC. A že to myslí vážně potvrzuje i věta: „Klidně se zaduste mojí výplatou.” Ta činí 2 miliony dolarů.

Do sporu Chabíba s UFC, která zrušila zápas Zubairovi Tuchugovovi, jenž v kleci napadl McGregora, se vložila wrestlerská organizace WWE. Ta Nurmagomedovovi nabídla možnost účinkování na wrestlerských vystoupeních. Nabídky WWE v minulosti využila například bývalá šampionka UFC Ronda Rouseyová.

A aby toho nebylo málo, svou přisadil i rapper 50 Cent. Ten je zároveň promotérem druhé nejznámější zápasnické organizace Bellator, kterou v minulosti prošel třeba Eddie Alvarez nebo Slovák Attila Végh.

„Myslím, že je špatné, co UFC dělá. Měla by měřit stejným metrem. Dnes večer zaplatím 2 miliony v hotovosti, jestli bude Chabíb bojovat u mě v Bellatoru,” napsal autor hitů Candy Shop nebo In Da Club na Twitter.

Na Instagramu potom dodal: „S Danou (Whitem) a vaší smlouvou se vypořádám později. UFC není jediná soutěž ve městě. Zubaira je také vítán.”

Nabídek pro zhrzeného Rusa je tak víc než dost. Na reakci Dany Whitea se ale zatím stále čeká. Pokud chce ve své organizaci Rusa udržet, musí začít jednat. Případná odveta s Conorem McGregorem by pak s velkou pravděpodobností trhla rekordy sledovanosti.

Spolu s novopečeným šampionem lehké váhy Nurmagomedovem by se z UFC mohl pakovat taky Nate Diaz. Vůbec první pokořitel Conora McGregora v UFC napsal: „Dano, prosím nech Chabíbovi debilní kámoše v UFC a místo toho radši vyhoď mě. Myslím, že to bude víc fér,” čímž reagoval na Nurmagomedovův úmysl opustit nejslavnější zápasnickou ligu světa.

V souvislosti s příštím zápasem Conora McGregora se hovoří buď o přímé odvětě s Chabíbem, nebo o rozřešení zápletky právě s Diazem. Ten v prvním zápase McGregora porazil, ve druhém pak po úporné bitvě prohrál na body. Třetí vzájemný zápas by tak definitivně vyřešil jejich spor. Teď to ale vypadá, že McGregor přijde o oba soupeře najednou.

Diaz měl s UFC spory už delší dobu. White se k němu prý nechová tak, jak by si dle svých kvalit zasloužil.

UFC bez Nurmagomedova a Diaze? To si ještě možná představit dokážeme, co když se ale vinou „dvojího metru“ a špatného jednání se zápasníky přidají další? Dalo by se říct, že zlatý věk UFC je právě teď. V tento okamžik. Zápas McGregora s Nurmagomedovem trhl absolutní rekordy ve sledovanosti. Jen těžko si ale odborníci dokáží představit jiný zápas, o který by byl takový zájem. Takže pokud Chabíb UFC zamává, roztáhne křídla a „odletí“ do Bellatoru, těžko říct, jak to bude s penězi za tzv. pay per view při dalších galavečerech.

V tomto ohledu se liga může spolehnout na McGregora, jehož zápasy jsou vždy maximálně sledované. V tabulce šesti nejsledovanějších zápasů je McGregorovo jméno hned na pěti příčkách.

Zatímco ostatní řeší zápasnickou budoucnost, McGregor si naplno užívá svou třímilionovou výplatu. O víkendu navštívil koncert rapera Drakea, který před týdnem naopak podpořil Ira při zápase v Las Vegas. V neděli pak Conor zavítal na stadion Dallasu Cowboys a před zápasem NFL proti Jacksonvillu Jaguars si vyzkoušel i hod šišatým míčem. Řekněme, že ne úplně přesvědčivě…

V konverzaci s majitelem Cowboys Jerrym Jonesem před zaplněným AT&T Stadium uvedl: „Tomuhle stadionu by slušel UFC oktagon. A ne jen on, ale také moje bosé, připravené nohy v něm!”

Podle McGregorova trenéra Johna Kavanagha ale k dalšímu zápasu jeho svěřence dojde nejdříve v létě příštího roku. „Samozřejmě nejlepší by bylo, kdyby se Conor představil 16. března v Madison Square Garden. Den poté je totiž den Sv. Patrika, to by bylo šílené.”

„Doufám, že Chabíb nedostane příliš dlouhý trest, aby mohlo dojít k odvetě,” dodal Kavanagh.

Reklama

Související témata:

Doporučované