Hlavní obsah

Blíží se boxerský souboj o krále džungle? Mayweather přijal Chabíbovu nabídku

Dojde k dalšímu „money fightu“? Tentokrát o krále džungle bojovníků.Video: AP, Reuters

 

Reklama

Americký boxer Floyd Mayweather přijal výzvu ruského zápasníka Chabíba Nurmagomedova. Má společný zápas dvou neporažených bojovníků smysl?

Článek

Ruský šampion lehké váhy v UFC Chabíb Nurmagomedov přemýšlí, s kým bude zápasit příště. Nejblyštivější jméno na scéně smíšených bojových umění udolal minulý týden v Las Vegas, když donutil k předčasnému ukončení zápasu Conora McGregora. A dosud neporažený Rus s bilancí 27–0 teď řeší, co bude dál.

Dohadování s UFC jsou zatím na bodu mrazu. Nurmagomedov pohrozil prezidentu Whiteovi svým odchodem, ten zatím nereagoval. Chabíb se tak možná skutečně bude z nejslavnější zápasnické ligy světa pakovat. Nabídky už obdržel od zápasnické soutěže Bellator či wrestlerské organizace WWE.

Jednou z variant je ale i spojení dvou různých bojových disciplín, MMA a boxu. Nurmagomedov totiž o víkendu vyzval přes sociální sítě k zápasu slavného boxera Floyda Mayweathera.

„V džungli je jen jeden král,“ říká Nurmagomedov ve videu s výkonným ředitelem Mayweather Promotions Leonardem Ellerbem.

A Floydova odpověď? “Let‘s make Vegas great again!” A další „money fight” je tak o krůček blíž k uskutečnění.

Taktéž neporažený Američan se naposledy vrátil z boxerského důchodu loni v srpnu, kdy boxoval v ringu právě s Conorem McGregorem. Vůbec první spojení boxu a smíšených bojových umění mělo očekávaný průběh, McGregor neměl šanci, a Mayweather si tak připsal své jubilejní padesáté vítězství.

Conorova schopnost boje v postoji a především fantastická levá ruka platí na poli UFC za obávanou. Přesto minulý týden v Las Vegas to byl překvapivě Rus, který „posadil Ira na zadek” přesným úderem. Nurmagomedov se v boxu dost zlepšil, na Mayweathera to ale rozhodně stačit nemůže.

Tento zápas však, stejně jako ten loňský mezi Floydem a Conorem, budí zájem. A aby ne, fanoušci bojových sportů jsou v dnešním světě schopni zaplatit nemalé peníze za všemožné exhibiční estrády, a tak kdo ví, možná v budoucnu uvidíme zápas v ringu mezi Mayweatherem a mládětem medvěda grizzlyho nebo wrestlingové představení Rondy Rouseyové s tygří samicí.

Jestli k zápasu Nurmagomedova s Mayweatherem dojde, je samozřejmě ve hvězdách. Jednačtyřicetiletý americký boxer si ale nevysloužil svou přezdívku Money jen tak pro nic za nic. Jeho schopnost vydělávat peníze, stejně jako profesionální bilance 50–0, je opravdu obdivuhodná. Forbes jej v žebříčku nejlépe vydělávajících sportovců zařadil na první místo.

Za svůj zápas s McGregorem vyinkasoval téměř trojnásobek původně slíbeného honoráře, neuvěřitelných 275 milionů dolarů. Pro srovnání, podle Forbesu vydělali fotbalisté Lionel Messi a Cristiano Ronaldo spolu s basketbalistou LeBronem Jamesem dohromady 259 milionů dolarů. Floyd je zvládl překonat během jediné noci.

Na sociálních sítích se v souvislosti s Mayweatherem mluví ještě o dvou dalších soupeřích. Mohlo by dojít k odvetě s Manny Pacquiaem, kterého Floyd porazil v roce 2015 na body, a pak také k odvetě s Conorem McGregorem, tentokrát ale podle Irových pravidel, respektive pravidel MMA.

„Mluvilo se o tom, že by se mohlo kopat jen na nohy, o tom ale nechtěl Conor ani slyšet. Říkal, že to bude buď box, nebo MMA, ale rozhodně ne žádný hybridní zápas. Conor by se nejraději utkal v oktagonu podle pravidel MMA, Floyd je ale chytrý a na něco takového nikdy nepřistoupí,” prozradil McGregorův trenér John Kavanagh, čímž veškeré spekulace o odvetě s Mayweatherem vyvrátil.

Oba zápasníci, aktéři hlavního zápasu galavečeru UFC 229 v Las Vegas, si musejí počkat na konečný verdikt Nevadské atletické komise, která v příštím týdnu rozhodne, jak budou Nurmagomedov s McGregorem potrestáni. Ihned po vynesení trestu se očekává, že se aktivněji začne řešit budoucnost obou zápasníků v UFC, pokud tedy, v případě Nurmagomedova, nějaká budoucnost v UFC vůbec je.

Reklama

Doporučované