Hlavní obsah

Blog: Nesnesitelnost covidových ezo mouder

Foto: ČTK

Indie. Včerejší pohřeb zesnulého na covid.

Reklama

Nejvíc přes ústa dostanou od pandemie tradičně chudí, kteří na ezoterické rozjímání nemají čas ani náladu. A hlavně mají jen minimální nebo žádné možnosti se účinně bránit.

Článek

Koronavirus je dar Matky přírody. Případně boží trest. Tak či onak, potřebovali jsme dostat za vyučenou. Planeta řekla stop. Buď se lidstvo ukázní, nebo se nás Země zbaví. Jsme tak ohavně prohnilí! Snad si teď konečně všichni uvědomí, že je náš druh na prahu pekla. A srovnáme si priority. Díky za covid, je to nádherná šance, jak se vrátit ke kořenům a odvrhnout zvrácený životní styl.

Kristepane! Už rok se kvůli těmhle rádoby ezoterickým plkům nedá vlézt na Facebook. Trapné je, že je dle mých zkušeností šíří bytosti, které mají ke skromnosti a skutečným duchovním hodnotám přibližně stejně daleko jako Miloš Zeman k gentlemanství. Úplně je vidím, jak tlačí tahle moudra, vyčtená z úvodníků aktuálních motivačních čítanek, do klávesnic svých Maců, srkajíce chilské víno poté, co povečeřeli norského tuňáka.

Covid se přitom, jak se ukazuje, pohodlných životů těchhle mudrlantů ze střední třídy dotkne obecně vzato jen relativně málo. Nejvíc přes ústa dostanou od pandemie tradičně chudí, kteří na ezorozjímání nemají čas ani náladu. A hlavně mají jen minimální nebo žádné možnosti se účinně bránit.

Před osmi lety jsem byl v Indii. Bída, jež tam, speciálně v prstenci okolo Dillí, panuje, je omračující. Dopředu se na ni nedá připravit, pro Evropana je nepředstavitelná. A protože, jak víme z Vanilkového nebe, život je krutý žert, je v řádu věcí, že právě Indie, trpí co do covidu nejbolestněji. Agentura ČTK dnes píše: „Indie, která má zhruba 1,3 miliardy obyvatel, za uplynulých 24 hodin zaznamenala 352 991 nových případů koronavirové nákazy. Nemocnice v metropoli Dillí a dalších městech byly nuceny odmítat pacienty poté, co tam došly zásoby kyslíku a nemocniční lůžka. (…) Dosud se koronavirus v Indii potvrdil u 17,31 milionu lidí, 195 123 po nemoci zemřelo.“

Foto: Jan Stránský, Seznam Zprávy

Autor blogu na cestě Indií, vlakem vyšší třídy, kterým se co půlhodinu plazil beznohý prodavač rýže.

Vřele bych facebookovým ezoterikům doporučil, aby si navzdory uhlíkové stopě do Indie zaletěli. A rozbalili si stánek s patřičnou literaturou hned na prvním absurdně přeplněném nádraží, kde beznozí nebožáci prodávají čaj a tisíce cestujících apaticky čekají, zda se vejdou do příštího vlaku, který ze všeho nejvíc připomíná dobytčák. A začali tomuhle zpovykanému a rozežranému lidstvu vykládat, že vůbec nic nepochopilo, že je přece covid báječná seberozvojová příležitost.

Namasté!

Reklama

Související témata:

Doporučované