Hlavní obsah

Bob Dylan otevře vlastní palírnu whisky. Destilát je mu vlastní, zdokonaloval i jeho chuť

Bob Dylan otevře vlastní palírnu whisky. Destilát je mu vlastní, zdokonaloval i jeho chuť.Video: Jan Marek, AP, Youtube.com

 

Reklama

Zpěvák Bob Dylan se chystá v roce 2020 otevřít vlastní palírnu whisky s názvem Heaven‘s Door (Nebeská brána). Podle agentury AP má palírna vzniknout v budově téměř 160 let starého odsvěceného kostela v centru města Nashville.

Článek

Oznámení o otevření zpěvákovy vlastní palírny whisky učinila Dylanova společnost v úterý, tedy v den 50. výročí vydání alba Nashville Skyline. Dylan ve městě natočil čtyři alba, mezi nimi i proslulé Blonde on Blonde.

Dylan má vlastní značku. Palírnu vybaví i literaturou o whisky

Zpěvák krokem navazuje na uvedení řady lihovin se stejným názvem, kterou představil loni v květnu. Kromě palírny bude v budově také knihovna zaměřená na literaturu o whisky, restaurace a koncertní sál. Budova bude vyzdobena Dylanovými obrazy a železnými sochami.

„Místo, které by vystihovalo podstatu značky Heaven‘s Door jsme hledali roky, a když jsme konečně narazili na budovu odsvěceného kostela ve čtvrti SoBro, ihned jsme věděli, že bude skvělým fyzickým i spirituálním domovem pro naši značku i pro Bobovo umění,“ uvedl v oficiálním vyjádření firmy Heaven‘s Door její ředitel Marc Bushala.

Zpěvák sám vytvářel chuť. Má bohaté zkušenosti

Dylan je jednou z mnoha amerických celebrit, které se v poslední době pustily do podnikání v lihovinách. Whisky ovšem pouze nepropůjčil své jméno, ale podílel se i na zdokonalování její chuti.

„Byl jsem na cestách desítky let a měl jsem možnost ochutnat ty nejlepší lihoviny, které svět whisky může nabídnout. Toto je skvělá whisky,“ citoval Dylana server Tennessean.com.

Bob Dylan vystoupil v neděli a v pondělí v pražské Lucerně. Poslední ze série koncertů je naplánován na dnešní večer.

Reklama

Doporučované