Hlavní obsah

Bohumín chce letos investovat do zateplování domů 25 milionů korun

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Bohumín na Karvinsku chce letos do svého bytového fondu investovat zhruba 120 milionů korun. Z toho 25 milionů korun bude směřovat do zateplování domů. S opravami už město začalo.

Článek

Aktuálně se zateplují domy v nízké zástavbě v Husově, Seifertově a Vrchlického ulici. V květnu se dočkají i nájemci v Žižkově ulici. Nízkou cihlovou zástavbu mezi radnicí a parkem Petra Bezruče čeká zateplení a další práce, které mají zlepšit bydlení. V celém vnitrobloku se počítá také s rekonstrukcí střech a balkonů, výměnou balkonových oken nebo třeba úpravou vstupních prostor domů či jejich okolí. Za stavební práce zaplatí město téměř 22 milionů korun a měly by být hotovy do konce září.

„S obdobnou proměnou dvou bytových domů počítá radnice i v Žižkově ulici nedaleko evangelického kostela. Tady práce začnou v květnu a skončí v srpnu, městskou pokladnu budou stát 4,3 milionu korun,“ uvedla mluvčí radnice Jana Končítková.

Do hromadných oprav městských domů investuje město už řadu let. „Loni nám do rekonstrukce bytového fondu citelně zasáhl koronavirus, stavebním firmám chyběli zahraniční pracovníci, proto se začátek zateplování v některých případech zpozdil. Přesto se během šesti měsíců podařilo zrekonstruovat pět cihlových domů ze šedesátých let na křižovatce ulic Čs. armády, Okružní a třídy Dr. E. Beneše. Za práce jsme zaplatili 17 milionů korun,“ připomněl místostarosta Igor Bruzl (ČSSD).

Bohumín vlastní 4275 bytů a je největším poskytovatelem bydlení ve městě. V opravách svých domů chce pokračovat i v příštím roce. „Ačkoliv jsme v podstatě na začátku letošních investic, už vytipováváme další domy, které potřebují regeneraci. Na řadu by tak měly přijít objekty ve Štefánikově a Masarykově ulici a na třídě Dr. E. Beneše,“ doplnil místostarosta.

Reklama

Doporučované