Hlavní obsah

Bohumín chystá další úpravy v parku Petra Bezruče

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Bohumín na Karvinsku chystá opravu tenisových kurtů a postaví workoutové hřiště v městském parku Petra Bezruče. Přestavbu opuštěných a chátrajících kurtů nyní projekčně připravuje.

Článek

Město předpokládá, že stavební práce začnou v létě a kurty by se návštěvníkům mohly otevřít na podzim. Podle místostarosty Igora Bruzla (ČSSD) areál tenisových kurtů dosud vlastnilo sokolské sdružení, které ale na jeho rekonstrukci nemělo peníze. Městu se po několikaletých snahách podařilo areál odkoupit za 1,5 milionu korun a chce ho proměnit v moderní sportoviště.

„Je nutné odtěžit a vyměnit nejen antuku, ale také podloží. Dojde i k vybudování systému odvodnění areálu a zavlažování sportoviště. Kvůli podmínkám Českého tenisového svazu zredukujeme počet kurtů ze sedmi na šest, aby se mezi nimi zvětšily rozestupy, a splňovaly tak normy pro oficiální soutěže. V příštích letech bychom ve zvelebování celého areálu chtěli pokračovat, na řadu by mohla přijít rekonstrukce tribuny či správní budovy. To ale bude záviset na volných prostředcích, případně získání nějaké dotace,“ uvedl Bruzl.

Kromě opravy kurtů chystá město i workoutové hřiště s cvičebními prvky, při nichž člověk využívá váhu vlastního těla. „V parku Petra Bezruče už je posilovna pod širým nebem, kterou bychom rádi doplnili o menší workoutové hřiště se speciálními prvky. Posilování na čerstvém vzduchu je aktuálně jednou z nejvyhledávanějších sportovních aktivit. Jedno workoutové hřiště už jsme v Bohumíně před třemi lety zprovoznili, a to v areálu Faja, kde jsou i skateboardové a bikrosové atrakce,“ doplnil místostarosta.

Městský park Petra Bezruče se postupně proměňuje v centrum zábavy a sportu. Loni v něm přibylo například přírodní bludiště. Nejmenší návštěvníci mohou nově využít také přírodní dřevěnou atrakci v podobě vlčí rodinky. „Tři umělecky ztvárněné šelmy vytvořil během uplynulé zimy ve své dílně místní řezbář Šimon Pohl. Výrobu a instalaci financovalo bezmála 80.000 korunami město. Vlci mají kvůli stabilitě některé partie těl mohutnější, díky tomu si na ně děti mohou sednout a hrát si na nich,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a sportu Pavla Skokanová. Nové atrakce vznikly ze stromu, který poškodil blesk a musel být pokácen.

Reklama

Doporučované