Hlavní obsah

Bohumín dokončil opravu chátrajících tenisových kurtů za pět milionů

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Městský sportovně-rekreační areál Bospor za parkem Petra Bezruče v Bohumíně na Karvinsku rozšíří od úterý nabídku sportovního vyžití. Po opravách budou zájemci moci využívat nové tenisové kurty.

Článek

Kurty zatím fungují v testovacím režimu a pouze po předchozí rezervaci. Za hodinu hry zaplatí návštěvníci stokorunu.

„Myšlenka na generální opravu opuštěných a zanedbaných tenisových kurtů za parkem Petra Bezruče se nabízela už delší dobu. Jednak hyzdily okolí, za druhé tento druh sportu v nabídce Bosporu dosud chyběl. Po několika letech jednání s místním sokolským sdružením se nám podařilo sportoviště za 1,5 milionu korun od Sokola odkoupit,“ uvedl místostarosta Bohumína Igor Bruzl (ČSSD).

Na jaře město připravilo projekt a během letních měsíců se kurty modernizovaly. Jejich oprava stála pět milionů korun a trvala 2,5 měsíce. Specializovaná firma musela odtěžit 1800 kubíků starého podloží až do hloubky půl metru a následně v místě položit sedm nových vrstev antuky. „Současně bylo třeba položit nové rozvody vody, vybudovat systém zavlažování, zatavit sloupky na sítě a dovybavit kurty mobiliářem. Hráči mají k dispozici i jednoduché zázemí s šatnou, toaletou a sprchou,“ doplnil Bruzl.

Kvůli podmínkám Českého tenisového svazu se musel snížit počet kurtů z původních sedmi na šest. Zvětšily se mezi nimi rozestupy a splňují tak i normy pro oficiální soutěže. Čtyři kurty jsou situovány před tribunou, další dva najdou sportovci za ní. „Letos budou fungovat v testovacím režimu. Ten vyžaduje předchozí internetovou rezervaci. Platba je zatím možná pouze v hotovosti u správce,“ uvedl ředitel městské společnosti Bospor Jan Resler.

Nové tenisové kurty jsou otevřeny každý den včetně víkendů od 10:00 do 18:00. V případě příznivého počasí by na nich zájemci mohli hrát až do října. Příští sezona by pak měla začít v dubnu. V plánu je i další úprava zázemí.

Reklama

Související témata:

Doporučované