Hlavní obsah

Bohumín postaví novou cyklostezku podél řeky Odry

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Bohumín na Karvinsku letos postaví cyklostezku podél řeky Odry. Tři čtvrtě kilometru dlouhá trasa povede od mostku přes Vrbickou stružku až po Antošovickou lávku.

Článek

Stezka v městské části Pudlov bude 751 metrů dlouhá a tři metry široká. Práce začnou v březnu a do konce října by stavba měla být hotová.

„Cyklostezka se z jedné strany napojí na cyklostezku E, která vede kolem Vrbického jezera a je zakončena mostkem přes Vrbickou stružku. Z druhé strany se u Antošovické lávky napojí na cyklotrasu 6109, po níž je dále možné pokračovat směr Poodří nebo na opačnou stranu do Polska,“ uvedla projektová manažerka bohumínské radnice Hana Gonsiorová.

„Vybudování cyklostezky přijde na čtyři miliony korun a zhruba třetinu nákladů městu pokryje dotace z krajského programu na podporu rozvoje cykloturistiky,“ řekla mluvčí radnice Lucie Balcarová.

Dodala, že díky nové stezce se příznivcům cyklistiky zpříjemní jízda směrem na Ostravu. „Splníme tak náš záměr propojit řeky Odru a Ostravici cyklostezkou v kvalitním povrchu vhodném nejen pro cyklisty, ale také pro bruslaře. Od Starého Bohumína se dostanou pohodlně až ke Koblovskému mostu, odkud mohou pokračovat dále po ostravských stezkách podél Odry či Ostravice,“ uvedl místostarosta Lumír Macura (ČSSD).

Reklama

Doporučované