Hlavní obsah

Boj Babiše proti politickým trafikám? V Praze na konta členů ANO přišly miliony korun

Foto: Profimedia.cz

Michal Hašek, předseda pražského klubu ANO.

Reklama

Na slibu, že ukončí takzvané politické trafiky, postavilo hnutí ANO opakovaně svou volební kampaň.

Článek

Z městem ovládané společnosti Pražská plynárenská měly proudit milionové odměny na konta členů hnutí ANO. V dozorčí radě tam působí hned tři členové vládního hnutí. Konkrétně se jedná o předsedu klubu Michala Haška, který si měl vylepšit měsíční rozpočet o 40 tisíc korun, plus tantiémy ve výši 1,9 milionu. Celkově si tak přišel na 2,38 milionu. Informace zveřejnil web Neovlivní.cz.

Straničtí kolegové Radomír Nepil a Marcela Plesníková měsíčně rovněž inkasovali po 40 tisících, na tantiémách pak inkasovali 1,1 milionu. Za své angažmá v Pražské plynárenské si každý přišel na 1,58 milionu korun, uvedl server.

„Nepila redakce kontaktovala na mobilním telefonu desetkrát, ani jednou nezvedl telefon, na SMS zprávu s dotazem ohledně odměn nereagoval. Plesníková rovněž telefon nezvedla, vyžádala si písemnou zprávu, na kterou ale ani přes opakovanou urgenci neodpověděla,” napsal Neovlivní.cz.

Šéf zastupitelského klubu ANO a předseda dozorčí rady Pražské plynárenské Michal Hašek nakonec serveru odpověděl na dotaz prostřednictví e-mailu. Uvedl v něm i za stranické kolegy, že výše odměny je adekvátní vzhledem k náročnosti odvedené práce pro společnost.

Reklama

Doporučované