Hlavní obsah

Boj s nedostatkem lékařů a sester. Zaměstnanci plzeňské nemocnice mohou získat laciné bydlení

Fakultní nemocnice má nyní 4,5 tisíce zaměstnanců, z toho je 900 lékařů a 1700 zdravotních sester. Další lékaře a zhruba 40 sester by nemocnice potřebovala.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zaměstnanci plzeňské fakultní nemocnice mohou díky novému benefitu získat bydlení v městském bytě. Díky spolupráci města a nemocnice už tuto možnost získalo devět zaměstnanců, pět dalších je bude v nejbližší době následovat. O nabídku má aktuálně zájem ještě devět dalších.

Článek

„Byty fakultní nemocnici jsme začali pronajímat v roce 2016. Nemocnice trpí nedostatkem zdravotnického personálu, dohodli jsme se, že pro udržení stávajících zaměstnanců nebo přilákání těch nových zajistíme, aby nemocnice mohla nabízet okamžité bydlení,” vysvětluje plzeňský radní David Šlouf (ODS).

Bytový fond Plzně čítá nyní na 3000 bytů různých velikostí, nájemníci, včetně zaměstnanců nemocnice, v nich platí regulované nájemné ve výši 82,10 koruny za metr čtvereční. „Oproti komerčnímu podnájmu je to výrazný rozdíl. Měsíčně ušetřím kolem pěti tisíc korun,” pochvaluje si Aleš Latislav, jeden ze zaměstnanců, který benefit využívá.

Spokojené je i vedení nemocnice, nabídka se podle ředitele Václava Šimánka osvědčila. „Jsme za tuto možnost rádi. Je to benefit, který je využíván,” říká Šimánek.

Fakultní nemocnice má nyní 4,5 tisíce zaměstnanců, z toho je 900 lékařů a 1700 zdravotních sester. Další  lékaře a zhruba 40 sester by nemocnice potřebovala.

Reklama

Doporučované