Hlavní obsah

Bojíme se věcí, které neexistují. David Prachař o spolupráci se synem Jakubem a o tom, proč si pořídil krajtu

„Snem každé jedničky je stát se dvojkou.“ David Prachař v roli s nejistou identitou podle Émila Ajara.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hraje na prknech Národního divadla, zároveň ale s kolegy založil malé divadlo s názvem Verze. Svoji verzi současného divadelnictví ukazují třeba obnovenou premiérou hry Život s krajtou.

Článek

„Inscenoval jsem text poprvé v životě, zároveň ho režíruji. Je to prima, sám si vždycky jako herec režisérovi vyhovím,“ popisuje David Prachař vznik představení, které teď nově hraje na scéně Vršovického divadla Mana. Právě tady našel nové útočiště jeho malý soubor s názvem Verze.

„Rozhodli jsme se s Igorem Chmelou, mojí ženou a dalšími, že když už musíme jezdit na zájezdy, chceme to absolvovat s někým příjemným,“ dodává s nadsázkou. Prosadit se v konkurenci pražských divadel ale není ani pro známé herce jednoduché. „Trh je poněkud přesycený. Nabídka představení převyšuje počet diváků,“ konstatuje.

Co si představuje pod pojmem inteligentní divadlo? A jak se mu hraje v představení s vlastním synem? Sledujte ve videu výše.

Pořad Kultura Terezy Willoughby vysíláme v premiéře každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované