Hlavní obsah

Bojkot Ivanky Trumpové. Prezidentova dcera platí byznysovou daň za otce

Značka Trump má problém, obchodníci s ní nechtějí spolupracovat.

 

Reklama

Společnosti, které ještě donedávna spolupracovaly se značkou Trump, přestávají prodávat její produkty. Jde především o výrobky z dílny Ivanky Trumpové.

Článek

Americké sítě obchodů Nordstrom, Neiman Marcus, Shoes.com nebo Bellacor přestaly nabízet oblečení, boty a další produkty Ivanky Trumpové. O značku již údajně není zájem.

Obchodní řetězec Nordstrom, který se specializuje především na luxusní zboží, uvedl, že poptávka po produktech Trumpové značně klesla. „Každý rok obměníme asi 10 procent značek a nahradíme je novými. Proto, a na základě menšího zájmu o značku, jsme se dohodli na ukončení spolupráce,” uvedl mluvčí společnosti.

Ze stránek luxusního e-shopu Neiman Marcus byla jen den poté stažena nabídka šperků od Ivanky Trumpové. Společnost uvedla, že některé šperky bude stále možné zakoupit v obchodech. Dál svoje rozhodnutí nekomentovala.

K bojkotu značky Trump dlouhodobě vyzývaly aktivistky z Grab your wallet. Jejich kampaň míří na více než 60 firem - hotelů, obchodů, golfových hřišť a dalších podniků, které se značkou spolupracují. Obchody, které zboží z dílny Ivanky Trumpové přestaly prodávat, ovšem nepotvrdily, že by se pro to rozhodly kvůli kampani Grab your wallet.

Ta odkazuje na nedůstojné zacházení Donalda Trumpa se ženami.

Ne všichni navíc s bojkotem značky souhlasí. Na Twitteru například vznikl hashtag #BoycottNordstrom, kde uživatelé kritizují kroky obchodu Nordstrom a Ivance naopak vyjadřují podporu.

TWITTER: Na sociální síti se postavili rozhodnutí firmy Nordstrom podporovatelé Ivanky Trumpové. A připomněli scénu ze slavného filmu Pretty Woman, kde prodavačka z luxusního butiku nechtěla obsloužit Julii Robertsovou, když nebyla dost nóbl.

Reklama

Související témata:

Doporučované