Hlavní obsah

„Bol som príliš dlho dobrý, nemajú ma preto rádi.“ Jožo Ráž míří v novém klipu na novináře pistolí

Foto: Youtube.com

Slovenský zpěvák Jožo Ráž v novém klipu.

Reklama

Slovenský zpěvák skupiny Elán Jožo Ráž má nový videoklip. Je k písni Bulvárne krysy a zpěvák v něm vyjadřuje svoji nelibost k novinářům. A to tak, že na ně míří pistolí.

Článek

Rok a půl po vraždě slovenského investigativního novináře Jána Kuciaka přišel slovenský zpěvák a dlouholetý podporovatel slovenské strany Smer Jožo Ráž s kontroverzním klipem. V něm nechal přepadnout, zbít, svázat a uvěznit novináře. V závěru videa na ně míří pistolí.

Píseň se vymezuje zejména proti bulvárním novinářům. Klip ukazuje Ráže, jak se prochází se ženou a fotí ho u toho novinář. Následně o procházce vychází článek v novinách.

„Pánové, myslím, že si všichni uvědomujeme, že je nejvyšší čas na deratizaci,“ říká v klipu Ráž dalším členům skupiny Vašu Patejdlovi a Jánu Balážovi.

Poté následuje scéna, jak maskovaní muži večer přepadnou několik novinářů a odvedou je do místnosti, kde klečí s pytli na hlavě. Do místnosti pak přichází skupina Elán a Ráž namíří na jednoho z novinářů pistoli. Místo výstřelu ale Vašo Patejdl nastříká do tváře novináře vodu ze stříkací pistole.

Na konci písně stojí vysvětlení, že „si tvůrci vysoce váží a respektují všechny osoby pracující v mediální oblasti, které přinášejí relevantní informace se zřetelem na celospolečenské zájmy. Skladba a klip jsou namířeny výlučně na bulvární média, která nemají se seriózní žurnalistikou nic společného.“

Jožo Ráž v minulosti kromě podpory Smeru vyjádřil podporu i bývalému premiérovi Vladimíru Mečiarovi. Je také osobní přítel bývalého ministra vnitra a místopředsedy strany Smer Roberta Kaliňáka.

Klip není první kontroverzní věc, která je s ním spojena. V roce 2012 vyjádřil v časopise Instinkt svůj strach z Číňanů a označil je za důvod, proč má doma dvě pistole.

Reklama

Související témata:

Doporučované