Hlavní obsah

Bolt a Borussia Dortmund: Marketing, nebo se nejrychlejší muž světa stane fotbalistou?

Usaina Bolta si vyzkouší německá Borussia DortmundVideo: AP

 

Reklama

Usain Bolt střílí góly zatím jen v počítačové hře Pro Evolution Soccer 2018. Dráhu profesionálního fotbalisty si však vyzkouší nejen ve virtuální realitě, ale i ve skutečnosti.

Článek

Zkoušku mu nabídl aktuálně druhý tým německé Bundesligy Borussia Dortmund a světový rekordman na 100 a 200 metrů ji hodlá využít.

„Je to můj osobní cíl a je mi jedno, co si o tom ostatní myslí. Nebudu ale lhát sám sobě. Když ucítím, že to nedokážu, řeknu prostě: Zapomeňte na to. Nebudu se ztrapňovat,” řekl Bolt při závodě Formule 1 v americkém Austinu, který slavnostně odstartoval.

Otázkou zůstává, zda jamajský sprinter vůbec využije na fotbalovém hřišti své rychlé nohy. Bolt dokáže běžet rychlostí přes 40 km/h a je tak minimálně o 5 km/h rychlejší než nejsvižnější světoví hráči. Většina sprintů je ale na fotbalových trávnících kratších než 20 metrů, a to by mohl být pro osminásobného olympijského vítěze problém, protože právě v prvních 20 metrech na své soupeře vždy ztrácel.

V technice ani hbitosti navíc nemůže stačit takovým hráčům, jako je Lionel Messi nebo Gareth Bale, třeba nás ale Jamajčan ve žlutočerném překvapí.

Reklama

Doporučované