Hlavní obsah

Bolt trénoval s Dortmundem. Po boku Götzeho a Reuse se mu dařilo

Usain Bolt po atletice zkouší fotbal. Trénoval s bundesligovým Dortmundem.Video: Karolína Bulisová, Reuters

 

Reklama

Legendární olympionik Usain Bolt trénoval s bundesligovou Borussií Dortmund. Po úspěšné atletické kariéře by Jamajčan rád pronikl do světa profesionálního fotbalu.

Článek

Bývalý sprinter a držitel osmi zlatých olympijských medailí Usain Bolt vždy mluvil o snu zahrát si za svůj oblíbený Manchester United a prorazit na poli profesionálního fotbalu. Nyní se představil na otevřeném tréninku jiného týmu, a to bundesligové Borussie Dortmund.

Jamajčan se představil v pro Borussii typickém černožlutém oblečení po boku hráčů, kteří nebyli povoláni do národních týmů. Nechyběly mezi nimi ani hvězdy jako Marco Reus a Mario Götze nebo bývalý útočník londýnské Chelsea Andrew Schurrle.

Na trénink, ve kterém se Boltovi povedlo dát hlavičku, trefit penaltu a nasadit protihráči jesle, se přišlo podívat přes 1500 fanoušků. Někteří měli dresy německého týmu, který je momentálně v Bundeslize třetí. Někteří pak v rukou drželi jamajské vlajky.

Bolt, který stále drží světový rekord ve sprintu na 100 metrů, už v lednu trénoval s jihoafrickým týmem Memelodi Sundowns. V červnu si zahraje charitativní zápas na Old Trafford.

Bolta s Dortmundem spojuje stejný sponzor. Klub legendárnímu sprinterovi účast nabízel již delší dobu. Bolt nabídku přijal až poté, co v roce 2017 ukončil atletickou kariéru.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované