Hlavní obsah

Bolta rozladila dopingová kontrola. Vždyť ještě nejsem profesionální fotbalista, divil se nejrychlejší muž světa

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Usain Bolt se ohradil proti dopingové kontrole, kterou musel podstoupit po přípravném zápase.Video: Lucie Hrdličková, AP

 

Reklama

Bývalý jamajský sprinter Usain Bolt byl na pozornost dopingových komisařů zvyklý. Na samém startu fotbalové kariéry, kde teprve v australském týmu Central Coast Mariners usiluje o svou první profesionální smlouvu, ho ale překvapila. Svou rozladěnost ukázal i na svém Instagramu.

Článek

Světový rekordman v běhu na 100 metrů minulý týden v generálce na start sezony australské fotbalové ligy oslnil dvěma góly. Na svou první profesionální smlouvu v klubu Central Coast Mariners ale stále čeká, i proto se nad požadavkem australské fotbalové federace podivoval. „Lidi, skončil jsem s atletikou a pracoval na tom, abych se stal fotbalistou. A podívejte se na tohle,” říká Bolt v instagramovém videu a ukazuje vyrozumění o dopingové kontrole: „Jak mě můžou dneska testovat? Vždyť ještě nejsem profesionální fotbalista.”

Dvaatřicetiletý Jamajčan ve videu přiznává, že se na důvod zeptal komisařky, která na odběr vzorků dohlížela: „Ona řekla, že jí bylo řečeno, že jsem elitní sportovec, a proto musím být testován. No dobrá,” pronáší ironicky.

Navzdory jeho nelibosti má Australská sportovní antidopingová organizace na test právo. Jejich právní předpisy definují sportovce jako „člověka, který soutěží ve sportu”, pokud „má onen sport antidopingovou politiku”.

Osminásobný olympijský šampion ve sprintu a zároveň velký fanoušek Manchesteru United se po ukončení atletické dráhy rozhodl věnovat své fotbalové vášni. Na jaře si vyzkoušel trénink s Borussií Dortmund, v současnosti se chytil šance trénovat a poprvé hrát s nejhorším týmem minulé ligové sezony Central Coast Mariners. Svou budoucnost v klubu by měl s vedením řešit v následujících dnech.

Reklama

Související témata:

Doporučované