Hlavní obsah

Boltův vzkaz před koncem kariéry: Nedopujte, nebo atletiku zahubíte

Usain Bolt vzkázal ostatním atletům, aby se vyvarovali dopinguVideo: Ruptly

 

Reklama

Na tiskové konferenci v Londýně, kde v sobotu vypukne mistrovství světa v atletice, Bolt kromě dopingu mluvil i o ukončení kariéry a plánech do budoucna.

Článek

Trojnásobný světový rekordman Usain Bolt vzkázal všem atletům, aby se vyvarovali dopingu. Jinak prý podle něj sport zahubí. Bolt to řekl na tiskové konferenci v Londýně, kde na mistrovství světa v atletice ukončí svou kariéru. Vzkazem reagoval na dopingový skandál ruských atletů z roku 2015, kdy Světová antidopingová agentura odhalila, že ruští atleti systematicky dopují.

Jamajský sprinter už má kromě tří světových rekordů na svém kontě i osm zlatých medailí z olympiády a jedenáct z mistrovství světa. Kariéru ukončí v Londýně během na sto metrů a sprinterskou štafetou na čtyřikrát sto metrů. Na konferenci prohlásil, že by byl radši, kdyby jeho rekordy za jeho života nikdo nepřekonal. Prý aby jednou mohl svým dětem říct, že je pořád nejlepší.

Bolt také přiznal, že skončit pro něj bude těžké. Řekl, že běžecká dráha je pro něj vším. Běhu se věnoval od svých deseti let. Na otázku, co bude dělat dál, odpověděl, že uvidí, kam ho život zanese, možná by si prý mohl třeba zahrát v akčních filmech.

Reklama

Související témata:

Doporučované