Hlavní obsah

Bombová hrozba, pak kolaps systému. Alza v Holešovicích musela zavřít

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Nahlášená bomba, výpadek systému a zuřící návštěvníci, tak vypadal 22. prosinec v holešovické pobočce internetového obchodu Alza.cz. Ve středu obchod prodlouží otevírací dobu, aby dohnal nevyřízené objednávky.

Článek

Prodejna internetového obchodu Alza.cz v pražských Holešovicích byla v úterý od dopoledních hodin mimo provoz kvůli sledu několika událostí. „Milá Alzo.cz, komunikujte s námi prosím. Dopoledne bomba, potom přišla SMS, že je už vše v pořádku, a teď v 18:00 přijdu na prodejnu a zavřeno?“ stojí v jednom z několika příspěvků na sociální síti Facebook od nespokojeného zákazníka.

Kvůli nahlášené bombě byla prodejna dopoledne evakuována. Následně ji prohledala policie, bombu ale nenašla. „Poté, co se podezření nepotvrdilo, mohli se zaměstnanci vrátit do vnitřních prostor a provoz pobočky byl obnoven,“ řekla Seznam Zprávám tisková mluvčí společnosti Daniela Chovancová.

Problémy ovšem neskončily, prodejna i nadále objednávky nevydávala a o situaci neinformovala. „Na webu také žádné info, a dokonce je stále možné nakupovat s možností okamžitého vyzvednutí,“ stěžoval si na sociálních sítích jeden ze zákazníků. Podle něj bylo možné sledovat stále přijíždějící zákazníky navzdory dávno nefungující prodejně. Kolony se tak podle výpovědí tvořily i v přilehlých ulicích.

„Během evakuace došlo k nahromadění objednávek pro výdej, což způsobilo naplnění číselné kapacity systému výdeje, a nebylo tak možné do něj zařadit další zakázky. Zákazníkům, kteří měli dnes poslední den pro vyzvednutí svých objednávek, jsme proto dobu rezervace automaticky prodloužili do 24. prosince,“ sdělila Chovancová.

Prodejna by podle mluvčí už měla být v provozu pro výdej již vytvořených objednávek. Zaměstnanci tak pracují na rychlém odbavení nevyřízených záležitostí. Ve středu 23. prosince bude Showroom k dispozici v prodloužené otevírací době od 7:00 do 22:30.

„Zákazníky informujeme prostřednictvím SMS a prosíme je o trpělivost a pochopení. Mrzí nás, že v předvánoční době tuto situaci pocítili právě oni,“ dodala mluvčí.

Reklama

Doporučované