Hlavní obsah

Bondův Aston DB5 v dětské verzi má i kulomety a je dražší než Tesla

Podívejte se na Bondův Aston DB5 v dětské verzi, co má i kulomety.Video: Jan Marek

 

Reklama

Nejnovější bondovka jde do kin už za týden, a film se tak propaguje, co to dá. Opět se zapojil i Aston Martin. Další limitovaná edice reálné kopie Bondova ikonického vozu DB5 pro děti má i známé filmové vychytávky včetně kulometů.

Článek

Britská automobilka Aston Martin si už potřetí objednala u společnosti The Little Car Company zmenšenou funkční repliku svého populárního modelu DB5. Minulé verze Junior a Vantage Junior má teď doplnit model No Time To Die Edition.

Debut spíše dětského auta o velikosti 2/3 originálu firma naplánovala na čas jen týden před premiérou nejnovějšího a posledního filmu o Jamesi Bondovi s tváří herce Daniela Craiga. Snímek nese název znějící v překladu Není čas zemřít, tedy stejně jako vůz.

Vyrábí kouřovou clonu a má vyšší rychlost

Aston Martin tak musel výrobu zmenšeného modelu tentokrát projednat i s filmovou společností EON Productions, protože DB5 No Time To Die Edition v sobě ukrývá řadu vychytávek, kterými ikonický vůz britského agenta s povolením zabíjet vylepšil jeho kolega vystupující pod kódovým jménem Q.

Kvůli proporcím a praktičnosti je elektromobil bez střechy, a z důvodu bezpečnosti schází samozřejmě vystřelovací sedadlo spolujezdce. Jinak se ale v dalších detailech od své filmové předlohy příliš neliší. Za světlomety skrývá výsuvné falešné kulomety s efekty, umí vytvořit kouřovou clonu a také měnit registrační značku, která je vyvedená formou LCD displeje. Tlačítka funkcí jsou na palubní desce pod výklopným panelem.

Omezený počet kusů, dražší než Tesla

Zmenšený bondovský DB5 ale není vyloženě pro děti, ne bez patřičné pojistky. Proti verzi Junior má o 60 procent silnější elektromotor s výkonem 16 kW, který doplňuje čtveřice baterií o kapacitě 1,8 kWh na jednu. Model zvládne ujíždět rychlostí až 72 kilometrů za hodinu a podle výrobce skrývá i několik dalších překvapení, na než si už ale mají noví majitelé auta přijít sami.

Nejenom vychytávková, ale i technická vylepšení včetně tlumičů Bilstein nebo brzd Brembo se projevila na ceně vozu. Ta se ze 35 tisíc liber za Juniora zvýšila na 90 tisíc liber, tedy v přepočtu asi 2,7 milionu korun. Exkluzivitu elektroauta navíc umocňuje i to, že limitovanou edici má tvořit pouze 125 kusů.

The Little Car Company v minulosti uvedla dětské verze dalších automobilů, jako třeba modelů Bugatti Type 35 nebo Ferrari Testa Rossa J.

Reklama

Doporučované