Hlavní obsah

Bořek Slezáček: Vysoká škola se u nás doma nosila, navíc jsem nemusel na vojnu

Bořek Slezáček hraje v muzikálu IAGO a pracuje na Trháku. Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hudba, film nebo moderace. Nic mu není cizí. Aktuálně pracuje na muzikálu IAGO. Bořek Slezáček se k hudbě dostal přes housle.

Článek

A to už v první třídě. Chodil do houslí, na gymnastiku a na němčinu. „Všichni ostatní tehdy hráli fotbal a já musel chodit do houslí. Vyvlékl jsem se z toho asi až po osmi letech. Začal jsem hrát na kytaru, líp se na ni balily holky,” vysvětluje Bořek Slezáček.

I nadále chtěl být muzikantem, vystudoval ale Ekonomickou fakultu Technické univerzity. „U nás v rodině se to nosilo, aby nějaký ten titul byl. A pak se vysokoškoláků netýkala povinná dvouletá vojna. Sice jsme museli dva roky při škole absolvovat vojenskou katedru a pak nastoupit na vojnu, ale na kratší dobu.”

Následně se Bořek Slezáček odstěhoval do Španělska na čtyři roky, tam pracoval v cestovní kanceláři a také jako DJ. Po čtyřech letech se vrátil zpět do České republiky, aby dělal muziku, začal i moderovat. Aktuálně působí v pěti muzikálech, jedním z nich je IAGO.

„V něm hraju otce Desdemony. Než jsem tuhle roli nastudoval v divadle Hybernia, tak nás produkce odvezla do Bratislavy, kde už to nastudované bylo. Tu mou roli hrál pán, který měl dost ‚nakoupíno‘, takže mě to jako deset let abstinujícího alkoholika oslovilo hned od začátku,” směje se Bořek.

Na novém muzikálu Trhák pracuje v divadle Broadway. V něm se objeví v roli hajného nebo Lenského.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované