Hlavní obsah

Botanická zahrada v Teplicích se po dvou měsících otevře

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Botanická zahrada v Teplicích se po více než dvou měsících v úterý otevře návštěvníkům. Těšit se mohou na rozkvetlé expozice, přivítá je nový odbavovací systém.

Článek

Turniket a pokladní systém instalovala společnost NESSY za 306.000 korun včetně DPH, cena vzešla z výběrového řízení. „Každý návštěvník obdrží designovou vstupenku, kterou si může nechat třeba na památku,“ uvedl ředitel zahrady Petr Šíla. Zahrada prodloužila v letních měsících otevírací dobu. Nově bude otevřena v období červen až srpen do 19:00.

Rozkvetlé jsou rododendrony a další květiny. V části nazvané Mexiko najdou lidé celou sbírku šalvějí. Mezi nimi podle ředitele vyniká kultivar Salvia microphylla. Areál původního druhu leží v horách Mexika a zasahuje až do jižní Arizony. Původní, červenokvětý druh, je vysoký až 1,3 metru a kvete od časného jara po celé léto. „Zaujme na první pohled krásnými dvoubarevnými květy, rozemnete-li list, ucítíte silnou mentolovou vůni,“ uvedl botanik Jiří R. Haager.

V plánu je v botanické zahradě také modernizace zdroje tepla a další změny. „Chceme, aby se botanická zahrada stala jedním z turistických cílů našeho města,“ uvedl primátor Hynek Hanza.

V kontaktu se snažila být zahrada s návštěvníky i během uzavření. Na facebooku zveřejňovala pravidelně výuková videa a fotografie sbírek rostlin z celého světa. Lidé tak mohli prostřednictví sociální sítě sledovat průběh jara v zahradě.

Reklama

Doporučované