Hlavní obsah

Botová bitva, oslavy MDŽ i narozenin panenky Barbie a Putin v sedle

Den očima Valérie Dvořákové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události z 8. března vybírala redaktorka Valérie Dvořáková.

Článek

Při jednání vládních stran v Indii došlo k botové bitvě. Tak nazvala indická média spor, kdy se politici nedohodli na novém projektu. Ve rvačce se pak bili botami do hlavy a nešetřili ani na fackách. Důvodem celé hádky byly odlišné názory v tom, která jména se mají objevit na základním kameni nové budovy.

Lidé z různých koutů světa slaví Mezinárodní den žen. V Americe zároveň roste popularita seznamovacích aplikací. Ale takových, kde si ženy hledají kamarádky. Údajně jsou už příliš unavené z hledání romantických partnerů. Rozhodly se místo osudové lásky najít osudové přátelství.

A ještě jedna oslava. I když na to nevypadá, panence Barbie je 60 let. Populární hračka stále patří k těm nejoblíbenějším na trhu. Původně dlouhovlasá blondýnka má dnes už i další emancipovanější verze. Barbie si můžete vybrat podle barvy pleti, typu vlasů nebo tělesné váhy.

Amerika má novou hrdinku. Na sociálních sítích se strhla lavina příspěvků, kde lidé obdivují americkou moderátorku Gayle Kingovou za její reakci v rozhovoru se zpěvákem R. Kellym. Ten se snažil vyvrátit své obvinění ze sexuálního obtěžovaní mladých dívek a nešetřil přitom emocemi. Jeho výlev ale nechal moderátorku naprosto klidnou.

Vladimir Putin oslnil jízdou na koni. Ruský prezident se vyšplhal do sedla hnědáka a příslušnicím jízdního praporu moskevské police pak pogratuloval k Mezinárodnímu dni žen. Kůň slyší na jméno Váňa a podle novinářů se nejdříve vzpouzel. Hlava Ruska ale zvíře zvládla.

Reklama

Související témata:

Doporučované