Hlavní obsah

Bouře Ali v Dublinu zkomplikovala pilotovi přistání letadla

Letadlo společnosti Ryanair mělo kvůli bouři Ali v Dublinu potíže s přistáním.Video: Twitter.com, Eric Duffy

 

Reklama

Uživatel Twitteru Eric Duffy sdílel video, na kterém se letadlu společnosti Ryanair kvůli větru nedaří přistát na ranveji dublinského letiště. „Šílené, děsivé, letadla se doslova houpala ze strany na stranu,“ řekl Duffy.

Článek

Severní Irsko se od rána potýká s bouří Ali s nárazy větru o rychlosti 120 kilometrů za hodinu. Bouře komplikuje dopravu, kvůli silným poryvům větru se například na první pokus nepodařilo přistát letadlu irské letecké společnosti Ryanair.

„Byla jsem na palubě toho letu. Bylo to strašné, ale pilot odvedl skvělou práci a přistáli jsme na druhý pokus,“ uvedla uživatelka Kirsten Jongbergová.

„Měli jsme vyzvednout kamaráda na letišti, letadlo ale mělo zpoždění, tak jsme šli na vyhlídku. Foukal takový vítr, že se většině letadel nepodařilo hned přistát a musela opět vzlétnout. Šílené, děsivé, letadla se doslova houpala ze strany na stranu,“ popsal situaci serveru Evening Standard autor videa.

Podle informací dublinského letiště bylo ve středu kvůli bouři Ali několik letů zrušeno nebo opožděno.

Meteorologové varují řidiče, aby i při pohybu na silnicích dbali zvýšené opatrnosti. Silné poryvy větru mají v Severním Irsku a Skotsku trvat po zbytek dne, ke konci týdne se má ale situace postupně zlepšovat.

Reklama

Doporučované