Hlavní obsah

Bouře Sebastian zabila v Německu nejméně tři lidi. Silný vítr místy dosahoval až 140 kilometrů za hodinu

Přes noc se má bouře Sebastian podle meteorologů přesunout do východní části Německa.Video: Jakub Říha

 

Reklama

Silný vítr během dne terorizoval zejména oblast Německa. Kvůli bouři byl dočasně omezen provoz na amsterodamském letišti Schiphol nebo trajektová doprava v Severním moři.

Článek

Bouře Sebastian, která zasáhla sever Evropy, si v Německu vyžádala tři oběti. Doprovází ji vítr o rychlosti 130 kilometrů za hodinu a posouvá se dál na východ, uvedla agentura DPA. Bouře se ve středu přehnala přes západní a severní části Německa a blízko pobřeží Severního moře byl zaznamenán vítr o rychlosti až 140 kilometrů za hodinu. Přes noc se má živel podle meteorologů přesunout do východní části Německa a u moře má prudký vítr foukat i ve čtvrtek.

V Hamburku se ve středu zřítilo lešení na kolemjdoucího, který neštěstí nepřežil. Podle místních hasičů se konstrukce uvolnila pravděpodobně v důsledku silných větrných poryvů.

Rovněž v Hamburku byla nalezena další možná oběť bouře v Labi. Šlo o muže na kolečkovém křesle. Podle policie však není vyloučeno, že spáchal sebevraždu.

V západoněmecké spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko v lese u obce Brilon zabil třiapadesátiletého zeměměřiče vyvrácený dvacetimetrový smrk. Bouře v regionu vyvrátila mnoho stromů, způsobila komplikace v železniční dopravě a poničila i několik automobilů a budov.

V Severním moři bylo zrušeno několik trajektových spojů. Před příchodem do Německa bouře sužovala i Nizozemsko. Na amsterodamském letišti Schiphol byly dočasně uzavřeny startovací a přistávací dráhy.

Reklama

Související témata:

Doporučované