Hlavní obsah

Olympionika z Atlanty přivedli v poutech. Jeho osud teď visí na Facebooku

Bývalého olympionika přivedla eskorta k soudu v poutech.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Trojnásobný šampion republiky Ľudovít Plachetka žádá o obnovu procesu v případu, v němž byl odsouzen na osm let za znásilnění.

Článek

U Krajského soudu v Brně má pokračování divoký životní příběh někdejšího boxerského šampiona Ľudovíta Plachetky.

Olympijský reprezentant, kterému na olympiádě v Atlantě 1996 o kousek unikla medaile, byl v roce 2012 odsouzen v komplikovaném případu za znásilnění.

Vinu vždy popíral a nyní po pěti letech požádal, zda by mohl předložit nové důkazy o své nevině.

Koukněte na Facebook

Před soudem vystoupilo několik svědků. Jako první promluvila bývalá kamarádka znásilněné ženy. Ta soudu řekla, že jí sama oběť několikrát potvrdila, že si znásilnění vymyslela. Řekla jí to prý nejen osobně, ale napsat to měla i v písemné komunikaci prostřednictvím Facebooku.

Jako další svědci vypovídali Plachetkovi příbuzní. Ti hlavně vysvětlovali, jak se o nové svědkyni a jejích informacích dozvěděli.

Aby mohl rozhodnout, zda Plachetkovi umožní nový proces, bude soud posuzovat věrohodnost nového svědectví. Proto si vyžádá výpisy komunikace z Facebooku a výpisy telefonních hovorů.

Verdikt pak zřejmě vynese na konci listopadu.

Vražda po olympiádě

Někdejší boxer má za sebou už dva závažné kriminální případy, které se odehrály mezi ním a jeho příbuznými či blízkými.

Znásilnění, za které je nyní za mřížemi, se podle spisu stalo v červenci 2011 v Brně-Maloměřicích v Plachetkově autě. Boxer vezl tehdy dvacetiletou sestru své družky na sedadle spolujezdce, u garáží zastavil a sedadlo náhle sklopil. Přes její odpor mladou ženu údajně svlékl a vykonal na ní pohlavní styk. Plachetka byl uznán vinným především na základě výpovědi oběti.

Plachetka však stál v roce 2012 před brněnským krajským soudem už podruhé. V roce 1998, dva roky po Atlantě, dostal 13 let za vraždu a také pokus o vraždu. Připravil o život matku své bývalé družky a pak namířil pistoli i na svoji tehdejší partnerku. Život jí zachránilo to, že zbraň nevystřelila.

Reklama

Související témata:

Doporučované