Hlavní obsah

Boží Dar je kvůli sněhu uzavřen. Kdo nemá parkování, nesmí přijet

V týdnu musela radnice vytahovat auta řidičů, kteří nerespektovali omezení vjezdu (záběry byly pořízeny uprostřed týdne).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ačkoli hlavní silnice k Božímu Daru je sjízdná a upravená, v samotném městě sněhové bariéry místy dosahují až ke čtyřem metrům.

Článek

Boží Dar na Karlovarsku se už několikátý den potýká s velkými přívaly sněhu a přístup do města je významně omezen.

Město je pro auta turistů uzavřeno, pokud nemají vyhrazené místo k parkování.

Cesty do známého krušnohorského střediska jsou omezeny už několik dní, ale radnice se potýkala s nedisciplinovanými řidiči, kteří omezení nerespektovali. Proto zvažuje, že pro další sezony prosadí, aby silnice k Božímu Daru byly v kalamtních případech zataraseny závorami.

V krušnohorském lyžařském středisku platí od pátku kalamitní stav. S odklízením sněhu pomáhají hasiči.

Podle krajských hasičů na Božím Daru zasahují od pátečního večera hasiči z Karlových Varů i ze Záchranného útvaru Zbiroh.

Za pomoci těžké techniky odklízejí sníh, který zde padá několik dní bez přestání. „Předpokládá se, že zásah potrvá celý víkend. O pomoc již požádaly i obce v okolí,“ uvedli krajští hasiči. Starosta Ostrova Jan Bureš přislíbil, že město zajistí stravování pro hasiče a policisty podílející se na likvidaci sněhu.

S odklízením sněhu má pomoci i speciální fréza z karlovarského letiště. Na Boží Dar bude převezena jako objemný náklad za doprovodu policie a hasičů.

Ačkoli hlavní silnice k Božímu Daru je sjízdná a upravená, v samotném městě sněhové bariéry místy dosahují až ke čtyřem metrům. Ulice jsou kvůli sněhu zúžené. Policisté proto rekreanty, kteří přijíždějí na lyže, vysazují z autobusů na hlavní silnici, aby autobusy nemusely zajíždět do města.

Na Božím Daru v sobotu dopoledne znovu sněžilo. Navíc se v okolí vytvořila mlha. Ve vyšší polohách také fouká, a tak se na otevřených pláních mohou vytvářet sněhové jazyky. Kvůli popadaným stromům byla ráno uzavřena i silnice od Abertamské zatáčky po rozcestí pod Plešivcem, informovala policie.

Reklama

Související témata:

Doporučované