Hlavní obsah

Boží trest za brexit? Britští poslanci přerušili jednání kvůli protékající střeše

Poslanci museli přerušit jednání kvůli protékající střeše.Video: Twitter.com

 

Reklama

Britský parlament musel přerušit jednání kvůli protékající střeše. Uživatelé sociálních sítí mluví o božím trestu za brexit.

Článek

Kvůli protékající střeše musel zástupce předsedy britské Dolní sněmovny Lindsay Hooyle přerušit jednání o půjčkách a daních. Do sálu totiž začala téct voda.

Vytrvalý déšť se probojoval skrze střechu gotického paláce z 19. století a pokropil místa určená pro tisk. Podle serveru Sky News se poslanci do Dolní sněmovny vrátí až v pondělí odpoledne.

Situaci už stihlo okomentovat hned několik politiků, někteří z nich na sociálních sítích přemítali, zda se nejedná o znamení. „Ve sněmovně se právě odehrává debata o půjčkách, když v tu chvíli se ze stropu spustí proudy vody – přichází snad biblická potopa, která nás všechny smete?“ napsala na svůj Twitter poslankyně Julia Lopezová.

Poslanec Justin Madders zase přes tekoucí vodu řekl: „Doufám, že budu moci dokončit svou řeč před tím, než si s námi přestane hrát déšť. Myslím, že je to možná nějaký symbol toho, jak lidé vnímají sněmovnu.“ To mu ostatně potvrdilo hned několik uživatelů sociálních sítí, kteří v protékající střeše vidí trest za zdlouhavá jednání o brexitu.

Reklama

Doporučované