Hlavní obsah

Bradáčová nechala prošetřit případ taxikáře, který se chlubil, že málem zabil ženu

Našli jsme taxikáře, který uhodil ženu. Video: Janek Rubeš, Seznam Zprávy

 

Reklama

Žalobci z Prahy 1 se museli po podnětu vrchního státního zastupitelství zabývat případem taxikáře, o jehož útoku na kolemjdoucí psal Seznam.

Článek

Pražská vrchní žalobkyně Lenka Bradáčová nechala prošetřit případ taxikáře, který minulý týden napadl ženu a o den později urážel zastupitele Prahy 1.

Na videu, které Seznam zveřejnil, tvrdil, že kolemjdoucí ženu „málem zabil“. Popisoval tak incident, kdy jej tato žena upozornila, že se svým autem stojí na pěší zóně.

Bradáčová poté, co Seznam o případu informoval, nechala případ taxikáře přezkoumat. Zdůvodnila to slovy, že nechce, aby se podobné případy odehrávaly.

Žalobci z Obvodního státní zastupitelství pro Prahu 1 tak mimo jiné prověřili, zda se taxikář nedopustil trestného činu.

Záběry z incidentu taxikáře se zastupitelem Prahy 1:

Video: Vít Masare, Petr Kučera

To se ale nepodařilo prokázat. Podle obvodního státního zástupce pro Prahu 1 Jana Lelka šlo o přestupek.

„Verze líčená taxikářem na předmětném videu je nepravdivá, respektive přehnaná,“ uvedl Lelek. „Bylo zjištěno, že ke konfliktu mezi taxikářem a ženou skutečně došlo, po krátkém situačním konfliktu taxikář měl uhodit ženu otevřenou dlaní do tváře, žena neměla utrpět žádná zranění, nevyhledala lékařskou pomoc,“ doplnil.

Takto popsaný konflikt je i podle aktuálních výroků Nejvyššího soudu, jak Lelek uvádí, přestupkem. Žalobci z Prahy 1 se tak dále případem zabývat nebudou.

Seznam taxikáře potkal druhý den po incidentu. Zopakoval, že ženu uhodil, ale další své vyjádření už mírnil. Facku, kterou jí dal, označil za výchovnou.

Reklama

Doporučované