Hlavní obsah

Brankář Sňozík koketuje s thaiboxem: Manželka mě asi zamkne doma, bojí se

Hostem Ušáku byl brankář Radek Sňozík.Video: Jaromír Bosák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Fanoušci Bohemky ho stále milují, on zase miluje Bohemku. V jejím dresu odchytal Radek Sňozík takřka dvě stovky ligových zápasů a připsal si i jeden vstřelený gól. Zelenobílý dres pro něj zůstal tím nejoblíbenějším.

Článek

Dnes se věnuje výchově brankářských talentů. Chlapců i dívek. A to přímo v klubech – Dukla, Spartak Příbram, FK Příbram – ale jednou týdně mohou na jeho tréninky přijít i zájemci tzv. z ulice. Radek Sňozík se podle vlastních slov v práci s mladými brankáři našel. I když je velmi náročná na čas, možná i více než samotná profesionální kariéra, dělá to, co ho baví.

Sňozík byl svým způsobem průkopník. Patřil k těm brankářům, kteří hodně hráli nohama, pomáhali svým spoluhráčům s obrannými úkoly a byli schopni i dobře rozehrávat. Pracoval na tom od mládí. Už jako dorostenec chytal v rodném Tachově za A tým a za béčko chodil hrát do pole, což byla ta nejlepší příprava pro modernější způsob hry gólmana. V této disciplíně dnes v české lize vyniká slávista Ondřej Kolář. Radek je velmi zvědavý, jak se mu bude dařit po očekávaném přestupu do zahraničí.

Tak jako zůstává Radek Sňozík věrný vršovickým klokanům, pevný je i ve své metalové víře. V autě mu stále hřmí oblíbená tvrdá muzika, do reproduktorů mu nějací „mluviči“, jak sám říká, nesmí. Kdysi dokonce vyměnil přátelský zápas v Drážďanech za koncert Metallicy, tehdejší kouč Hoftych mu tuhle výjimku z běžného řádu povolil. Upřímně, v jiném klubu by něco takového asi neprošlo, ale Bohemka je Bohemka.

Velkou část svého volného času věnuje někdejší kapitán mužstva z Ďolíčku thajskému boxu. Před lety objevil tento sport a hodně mu propadl. Už má za sebou i jeden polooficiální zápas a rád by si takové dobrodružství ještě jednou zopakoval. I když manželka bude mít asi výhrady. Co cítil po duelu mezi provazy, ale i mnoho jiného, se můžete dozvědět v nejnovějším díle Ušáku.

Reklama

Související témata:

Doporučované