Hlavní obsah

Brexit v 90 vteřinách, Trump radí všem a všude, přezdívky českých poslanců a jak pastor k napadení přišel

Den očima Martiny Spěváčkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jak vysvětlit rychle a stručně brexit japonským studentům, jak podat názorně hodinu náboženství a jak postavit na nohy společnost Boeing? Podívejte se na přehled autorského výběru událostí, které by vás neměly minout.

Článek

Itálie přitvrzuje svůj silniční zákon. Řidičům, již během jízdy budou používat telefony nebo tablety, policie rozdá mnohem vyšší pokuty. Ti, kteří budou chyceni opakovaně, zaplatí dokonce necelých sedmdesát tisíc korun. Přibude naopak víc parkovacích míst pro těhotné ženy.

Kontroverzi způsobila velikonoční hodina náboženství v americkém Ohiu. Přednášející pastor se rozhodl pro názornou výuku a studenty vyzval k fyzickému útoku, aby jim tam demonstroval utrpení Krista na kříži. Ti ho ale vzali za slovo a duchovního zfackovali a poplivali. Údajně měl být i pořezán. V rozhovoru s novináři později řekl, že názorná výuka je důležitá, ale tady se vymkla kontrole.

Těžký úkol si na sebe vzal také britský ministr zahraničí Jeremy Hunt. Ten se pokusil během 90 vteřin v Tokiu vysvětlit japonským středoškolákům brexit.

Jaké přezdívky si dávají čeští poslanci a komu zase radil prezident Donal Trump? Podívejte se na video.

Reklama

Doporučované