Hlavní obsah

Britská armáda v nové kampani cílí na lidi závislé na selfies, mobilech a videohrách

Náborová kampaň britské armády boří stereotypy.Video: Zuzana Lachnitová, Youtube.com

 

Reklama

Britská armáda v nové kampani láká mladé lidi na boření stereotypů, které jsou s nimi spojovány.

Článek

„Telefonní zombies“, „závisláci na selfies“ nebo „vášniví hráči videoher“, ty všechny chce britská armáda nabrat mezi své členy, píše CNN. Nová náborová kampaň se zaměřuje na generaci mileniálů ve věku od 16 do 25 let, kterým se přezdívá „sněhové vločky“.

Kampaň se inspirovala plakáty z doby první světové války, na kterých byl polní maršál Lord Kitchener se vzkazem: „Vaše země vás potřebuje.” V rámci kampaně, která hojně využívá stereotypy spojované s generací mileniálů, vzniklo i několik videí, která se vysílají také v britské televizi. V těch jsou mileniálové vyobrazeni jako šikanovaní a nepochopení svým okolím.

Stereotypy, které mileniály řadí mezi generaci, která je sebestředná, pomalá a závislá na technologiích, jsou na plakátech doplněny o pozitiva. Těmi jsou například sebedůvěra, sebevědomí, zájem, zápal nebo výdrž.

Britská armáda se novou kampaní snaží údajně sdělit mladé generaci s velkými ambicemi, která se cítí podceňována, že mohou dělat práci, jež má smysl a reálný dopad. Generálmajor Paul Nanson v prohlášení ke kampani uvedl, že „armáda vidí lidi jinak, snaží se vidět i za stereotypy a rozpoznat potenciál v mladých lidech“.

Foto: Britské ministerstvo obrany

Náborová kampaň britské armády.

Britský ministr obrany Gavin Williamson o nové kampani řekl, že „cílí na ty, kteří chtějí něco změnit v rámci inovativního a rozvíjejícího se týmu“. Přihlášení se k armádě pak podle něj přináší přátelství, dobrodružství a příležitosti, které se nedají nalézt v žádném jiném zaměstnání.

Masivní kampaň je reakcí na výsledky z minulého roku, které ukázaly, že britská armáda má 77 tisíc trénovaných vojáků. Cílem britské armády je ale mít 82 500 členů.

Reklama

Doporučované