Hlavní obsah

Britská kapela White Lies: Posledních deset let byla pořádná jízda

White Lies v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Lukáš Šereš

 

Reklama

Britské pop rockové trio White Lies hudební kritika často označuje jako nástupce Depeche Mode. Na druhou stranu, vystačí si i sami o sobě bez podobných komplimentů, protože kluby po světě vyprodávají už deset let. Pražský klub Roxy nebyl výjimkou.

Článek

„Klub Roxy vypadá úžasně a jistě se sem dostane více lidí než do Lucerna Music Baru, ale rádi něj vzpomínáme. Je to jako by se člověk vrátil v čase, ale v tom nejlepším slova smyslu. Celý prostor je nádherný a hlavně je člověk v obležení fanoušků,“ načíná rozhovor zpěvák Harry McVeigh.

Formace White Lies je na scéně něco málo přes deset let, avšak již s debutem zažili raketový úspěch. Jaký to mělo vliv na jejich psychiku a pracovní nasazení? „Tehdy jsme to vlastně vůbec neřešili. Jistě, cítili jsme, že jedeme na plný plyn, ale přišlo nám to přirozené. Kdyby nám někdo naordinoval podobný režim, tak by to bylo určitě vyčerpávající. Už je nám přes třicet. Na druhou stranu mám pocit, že jako kapela máš s časem čím dál větší kontrolu nad svou kariérou, než si uvědomuješ. Někdo se může klidně cukat a říkat, že na věci nemá vliv a vše mají v rukou manažeři nebo vydavatelství. Ale osobně si myslím, že můžeš formovat obrázek, který předkládáš veřejnosti, což se přirozeně odráží v tom, co děláš a jaký život vedeš jako umělec,“ říká baskytarista Charles Cave.

Jedním z největších hitů nového alba Five je bezpochyby singl Tokyo. „Abych řekl pravdu, tak dokončit skladbu taková sranda nebyla. Věděli jsme, že i další aspekty musí být tak povedené jako dosavadní prvky. Museli jsme napsat dobré sloky, především tedy středovou část. Vážně jsme nechtěli, aby vše stálo na refrénu a zbytek by byl jen vata, popisuje McVeigh.

Nakonec si nebylo možné odpustit otázku, zdali se samotní členové kapely dopouštějí občas nějakých nevinných lží? „Nemám potřebu lidem v čemkoliv lhát. Můj největší hřích je, že s lidmi občas nekomunikuji vůbec, což si maximálně užívám. Dneska se vše točí kolem komunikace mezi lidmi. Zapomínáme tak na kouzla z minulosti. Myslím, že začnu zase psát lidem dopisy,“ uzavírá náš rozhovor frontman McVeigh.

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každou neděli od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované